Elektronický mincovník - tření mince
Moderátor: Moderátoři
Elektronický mincovník - tření mince
Předem díky, snad se mi dostane odpovědi, zdraví naprostý laik, kterému však nad tímto zůstává rozum stát, píšící pod dohledem, z účtu přítele.
Mirek.
- Artaban001
Jediný, co nás tu napadá je, že se třením očistí nějaké místo na obvodu, které pak lépe vodí...? Tím pádem by to ty sliny možná mohly vylepšit. Nezkoušel jsem...
- Artaban001
Artaban001 píše:A schválně - kde by se dal sehnat popis funkce? - Dřív najdu na netu návod na atomovou bombu, než rozkreslenej a popsanej způsob funkce mincovníku
Právě, že je to takový střežený a kontrafyzikální jev
(na střední jsme našli manuál k automatu na colu a dostali se do servisního menu, pomocí tlačítek volby nápoje. Šlo zjistit, kolik je jakých plechovek a asi ještě něco, ale vím, že o mincovníku tam nebylo nic, protože jsme to pročítali celý)
- Artaban001
...Netradiční využití funkce indukčního snímače je aplikace, ve které byl tento snímač použit k ověření správnosti mince v prodejním automatu. Je-li zajištěna jednoznačná poloha mince před aktivní plochou snímače, musí být výstupní proud pro mince stejné velikosti a ze stejného materiálu rovněž stejný. Rozdíl ve velikosti mince nebo v jejím materiálu se projeví změnou výstupního proudu...
Dobře, už známe přibližný způsob detekce, který se různí, jednak se stářím a jednak asi i s výrobcem.
....Teď by mě ale zajímalo, jaký vliv má ono otření mince, na Vámi zmíněná čidla
No neviem ci je tvoje prirovnanie celkom OK...drabek06 píše:(jako když se zeptá paní učitelka dětí ve školce, kdo nemá bačkory, načež se přihlásí 90% dětí a začne křičet "já mááám")
To,ze tu kazdy napise nieco k sposobu funkcnosti je len dobre.Mozno to tu bude mat tri strany a ak si to niekto precita,tak ho nieco mozno napadne...Viac hlav=viac rozumu.
Taktiez je to prinos informacii-clovek si tu moze v jednej teme najst kopec info ohladom samotnych mincovnikov.
Sorry za OT.
jinak ten automat ridi tri 40nozickovy atmegy
muj lampovej zesik: http://www.youtube.com/watch?v=KxOvbN_5xiY