CD Philips AZ20xx nenačítá

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
mi-ro

CD Philips AZ20xx nenačítá

#1 Příspěvek od mi-ro »

Ne že by to bylo u Philu něco novýho, pro CD je podle mě PHILIPS jednoznačně nejhoší značkou ale přece jen mě zarazila tato zvláštnost. Po vložení různých CD načte tak jedno z deseti, u ostatních napíše "NO DISC" jenže pokud to cd nabootuje, pak už jede na 100%, nevypadne, výběr skladeb prakticky okamžitý i napřeskáčku. Pak otevřu víko, znovu zavřu a NO DISC...nevyřešil někdo takovou závadu?
..to bude jen ňákej odpůrek
RomanoREPAIRS

#2 Příspěvek od RomanoREPAIRS »

To by mohl být i spínač na dvířkách CD který dává CPU informaci o otevření deklu, určitě ho omrkni
Eleman

#3 Příspěvek od Eleman »

Nemohl. Protože na displeji se objevuje NoDisc. Otevřená dvířka jsou signalizována -- nebo Open.
Možností závad je více: kontakt výchozí polohy snímače, motor spindle, laser, flex..., ale izdroj a elektronika CD
Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
RomanoREPAIRS

#4 Příspěvek od RomanoREPAIRS »

Oh, moje chyba, špatně jsem to přečetl a zpracoval :D omlouvám se
mi-ro

#5 Příspěvek od mi-ro »

Dobrý tipy, jenže když už nabootuje, pak jede na 100% takže laser asi nee, spin asi nee, flex asi nee, zdoj taky ne....nevím, logika žádná. Jediný a dost závažný problém, načtení vloženého CD.
Eleman

#6 Příspěvek od Eleman »

Že seš si tak jistý těmi "nee". Co už si vyzkoušel? Co výchozí poloha snímače (kontakt)? Není posunut unašeč na hřídeli motoru? Ale samozřejmě může být vada i v té elektronice.
Někdy závadu způsobuje i zdánlivý nesmysl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
mi-ro

#7 Příspěvek od mi-ro »

Jistý si nejsem ničím, jen hledám nějaké logocké vysvětlení pro takové chovámí přístroje. Nebo chceš říct, že motor a laser potřebuje jen při bootování? Logiku by měl ten "doběhový" kontakt, potom by vozejk nenašel základní polohu, odkud má začínat. Zkusím ho prověřit a dám info.
Eleman

#8 Příspěvek od Eleman »

On se někdy načatý motorek i laser chová dost nepředvídavě.
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“