Elektronkový zesilovač 4x EL51
Moderátor: Moderátoři
ALE POZOR
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Mel jsem kdysi podobnej zesik s dvema EL51, profi, provedeni jako je dnesni "rack", proste suple z nejaky rozhlasovy ustredny. Kdosi mi tvrdil, ze to je AM modulator od nejakyho vysilace. Nevim...
Podivny zapojeni, upravil jsem ho, dal dohromady zdroj predpeti, protoze u toho byl nejspis externi zdroj. Nejakou dobu na to hrali mistni bigbitaci, do odporu do davalo kolem 140W.
A ted proc to pisu.... Koupil jsem od nej slehu a to od vypnutyho!!! Pouze zbytkovej naboj filtracnich kondiku. A muzu rict, ze od ty doby jsem nikdy takovou slehu nedostal. Koupil jsem ji do pravy ruky do prstu a ven to slo na kostru kousek nad zapestim. Kdyby to bylo pres telo, asi bych tu uz nepsal.... Tyden jsem mel ruku ochrnutou natolik, ze se od zapesti k prstum ani nehnula!! Asi mesic trval navrat zakladni hybnosti a jeste minimalne pul roku jsem citil takovy mravenceni. V tom zesaku bylo na filtraci 8 elytu 100M/450V v serioparalelnim zapojeni s vyrovnavacima odporama. Ua bylo kolem 800V. Naivne jsem si myslel, ze kdyz se vypne sitovy napajeni, tak naboj kondiku stahne proud co potece skrz nazhaveny pentody. U Music 130 to tak fungovalo. Ale u tohodle - kulovy.....
Takze bacha, ty cepice na anodach jsou velice nebezpecna vec!!!!!
Jirka