Panasonic DMR-EX 87

Poruchy, opravy, tipy, triky, servisní menu

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
trigor

Panasonic DMR-EX 87

#1 Příspěvek od trigor »

dobrý večer, mám problém s tímto přístrojem. Záznam z disku lze přehrát normálně, stejně jako záznam na HDD (standardní nahrávání z TV), ale přepis z HDD na DVD se nedokončí - většinou to končí při uzavírání disku - prostě se to kousne a konec. Při přehrávání nahraných DVD , ale i koupených, běží ze začátku vše jak má, ale po určité době, cca 30 - 40 minut se začne obraz rozpadat, až se přehrávání zcela zastaví. Někdy se stane, že se přehraje téměř celý disk (pouze u kupovaných DVD), ale je to spíš výjimka. Sice jsem už uvažoval o koupi nového DVD rekordéru, ale HDD mám skoro plný titulů, které bych si rád přehrál na DVD, jenže netuším, jak si obsah HDD zazálohovat (PC ?) a později vypálit na DVD. Mám tedy dvě otázky : 1) co může být příčinou výše uvedené závady 2) jak zazálohovat HDD ?
Děkuji moc za odpověď, Vlasta
ok1hga

#2 Příspěvek od ok1hga »

trigor píše: 1) co může být příčinou výše uvedené závady 2) jak zazálohovat HDD ?

pravděpodobně se do DVD mechaniky dostal bordel(prach) - nejlépe zanést do servisu a nechat vyčistit . . .

může být, ale taky vyšeptalý laser, záleží kolik toho má vypáleno a jak dlouho to celé provozuješ . . .

mám ten samý typ asi 3 roky a bez problémů přehrává DVD a i vypaluje . . .
trigor

#3 Příspěvek od trigor »

přístroj je starý cca 5 let, ale mechaniku mi už v servisu (údajně) měnili - 1rok zpátky. Zašpiněná není, důkladně jsem čistil. Mě to přijde jako závada mimo mechaniku. kdyř proběhne celý zápis (vypalování) na DVD a pak se to kousne u uzavírání disku, nepřijde mi to jako chyba laseru, ale třeba se pletu .... :(
mirosne

#4 Příspěvek od mirosne »

trigor píše: Zašpiněná není, důkladně jsem čistil. Mě to přijde jako závada mimo mechaniku. kdyř proběhne celý zápis (vypalování) na DVD a pak se to kousne u uzavírání disku, nepřijde mi to jako chyba laseru

Môže byť vadný laser,normálne pracuje a keď sa zohreje,alebo viac zaťaží,napr. finalizáciou tak zblbne.Nevylučujem však aj chybu flex alebo spindle :nevim:
Pozdravujem Vás, Miro.
BOBOBO

#5 Příspěvek od BOBOBO »

Už se zde řešily záruční opravy . Což je tak zkusit , když to máš rok ? Taky jestli jen "mechanicky " měnili mechaniku , nechat si zkontrolovat zdroj , i jeho vlastnosti se ohřátím většinou nezlepší . Nepíšeš , zda se ta chyba projevuje u každého disku , nebo jen někdy . Někdy to udělá i můj DVDrec , prostě si postaví hlavu a dvě media vyhodím a pak zase jede normál . Neřeším , beru jako vlastnost .
trigor

#6 Příspěvek od trigor »

mám papír ze servisu (značkový), kde je uvedeno, že záruka se poskytuje na 6 měsíců.........
Dělá to u všech disků, zkoušel jsem různé značky i +R a -R - výsledek stejný.
Blbý je, že to rozsypání a vytuhnutí se koná i profi nahraných DVD disků, jen s tím rozdílem, že doba nutná k zastavení přehrávání je"většinou" delší než u vypálených disků.
Nicméně, zatím se nikdo nevyjádřil k možnosti zálohovat HDD, mám tam pár titulů, o které bych nerad přišel ... :(
BOBOBO

#7 Příspěvek od BOBOBO »

Asi ti nezbyde , než se obrátit na nějakého garážového technika . Dej sem pro zajímavost cenu opravy a když už máš tu opravenku , tak ji sem můžeš prdnout celou . Neber to jako výšklebek , ale odešla mi sonka TV a udělat risk jako ty se mi nějak nechce 4 litry na chodníku nenajdu a když mi TV odejde za 6 měsíců , tak to bych se picnul , to můžu bejt raději denně vožralej ....
elped77

#8 Příspěvek od elped77 »

Minule som zachraňoval dáta z DMR-EH67, po pripojení do PC ho normálne prečítalo (je to PATA rozhranie). DMR-EX87 je podobný, myslím že ho PC tiež spozná.
pepik9

#9 Příspěvek od pepik9 »

Není klasický problém se zdrojem - odcházeníci STRG ?
trigor

#10 Příspěvek od trigor »

BOBOBO píše:Asi ti nezbyde , než se obrátit na nějakého garážového technika . Dej sem pro zajímavost cenu opravy a když už máš tu opravenku , tak ji sem můžeš prdnout celou . Neber to jako výšklebek , ale odešla mi sonka TV a udělat risk jako ty se mi nějak nechce 4 litry na chodníku nenajdu a když mi TV odejde za 6 měsíců , tak to bych se picnul , to můžu bejt raději denně vožralej ....

hledal jsem ten papír z opravny a je to takhle, jednalo se o výměnu snímače. Je tam napsáno RAF3331A optical pick - cena 887,73 a k tomu asi práce 1,5 hod. 975,- . Celková cena 2235,-
trigor

#11 Příspěvek od trigor »

pepik9 píše:Není klasický problém se zdrojem - odcházeníci STRG ?

Jak to poznám ?
pepik9

#12 Příspěvek od pepik9 »

Těžko, jedině výměnou, která může být zbytečná. Klikni nahoře na hledat a zadej STRG.
Odpovědět

Zpět na „DVD, VHS, SAT “