Aktivni subwoofer k AV receiveru

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Pikofarad

#16 Příspěvek od Pikofarad »

bohatě stačí to 2x29V.Po usměrnění to na filtračních kapacitách vyskočí.Na kapacitě kondíků nešetři Min 4700mikroF/50V do každé větve
karlitos

#17 Příspěvek od karlitos »

Ono to vyskoci ... nojo ale o kolik ? To je myslim docela zasadni. Ten modul co jsem si obednal zvladne max. 35V. Na toto napeti jsem nasel i nektere stavebnice, treba tuto v nabidce GME: http://www.gme.cz/stavebnice-zdroju-s-pevnym-napetim/f-e-nzd8a35sx-p760-653/ No a vdokumentaci mi to k nemu doporucuje transformator 2x19V. Trafo 2x29V je doporucene pro napajeci modul s max. vystupem 50V

Krome toho absolutne nechapu cim se ty stavebnice lisi. Napajecich modulu 35V je tam nekolik a dost vyrazne se lisi cenou. Modul 35V 4A je drazsi nez ten co by mel udrzet 2x proud (8A). I kdyz koukam ze by mel byt spajeny, hotovy, ale za to +200kc ?

Co je nestabilizovany zdroj vim, otazka je jestli to vadi a jestli nemam hledat stavebnici stabilizovaneho - aby to nedavalo bez zateze moc vysoke napeti a ten zesilovac se nespalil napr.

Je to koukam pestry svet
Pikofarad

#18 Příspěvek od Pikofarad »

s tím trafem 2x29 to bude na kondíku bez zatížení kolem 40V,když to zatížíš odhadem 35 tam zůstane.Stabilizovaný nemá význam,zbytečně se ti to prodraží.To raději investuj do kvalitních filtračních kondíků.
F-E-NZD8A35SX za 277 stačí,poskládáš si ho sám,ne? :wink:
Odpovědět

Zpět na „Poradna“