Gameport
Moderátor: Moderátoři
Gameport
miroja píše:rnbw píše:Kupis si nejaku zvukovku s gameportom.
Ano, to je tiez siesenie, lenze zvukovky s gameportom boli spravisla dost biednej kvality (az na vyniky ako napr. starsie modely Sound Blasteriek). Ak ma daky 6-kanal integravany na MB, potom by to bol krok spat.
Gameport ma skoro kazda zvukovka a nikde som nepovedal, ze ju musi pouzivat. Kludne moze pouzit len gameport a zvukovku pouzit onboard (aj ked prave tie maju casto zvuk uplne nechutny) - za predpokladu, ze nema 🤐 BIOS (tam sa da onboard zvukovka nastavit len Auto/Disabled, co ju vypne ked sa tam da dalsia zvukovka - to vymyslel nejaky idiot a na mnohych doskach je to tak
Na seriovy/paralelny port zabudni, gameport je analogovy.
rnbw píše:miroja píše:rnbw píše:Kupis si nejaku zvukovku s gameportom.
Ano, to je tiez siesenie, lenze zvukovky s gameportom boli spravisla dost biednej kvality (az na vyniky ako napr. starsie modely Sound Blasteriek). Ak ma daky 6-kanal integravany na MB, potom by to bol krok spat.
Gameport ma skoro kazda zvukovka a nikde som nepovedal, ze ju musi pouzivat. Kludne moze pouzit len gameport a zvukovku pouzit onboard (aj ked prave tie maju casto zvuk uplne nechutny) - za predpokladu, ze nema 🤐 BIOS (tam sa da onboard zvukovka nastavit len Auto/Disabled, co ju vypne ked sa tam da dalsia zvukovka - to vymyslel nejaky idiot a na mnohych doskach je to tak). Dalej pozor na nForce chipsety, tam na mnohych zvukovkach gameport nefunguje (konflikt I/O adries).
Hmm i kdyby se ti podarilo oblbnout bios tak jsem zvedav jak windowsum vysvetlis s cim maji komunikovat.
rnbw píše:miroja píše:rnbw píše:Kupis si nejaku zvukovku s gameportom.
Gameport ma skoro kazda zvukovka a nikde som nepovedal, ze ju musi pouzivat. Kludne moze pouzit len gameport a zvukovku pouzit onboard (aj ked prave tie maju casto zvuk uplne nechutny) - za predpokladu, ze nema 🤐 BIOS (tam sa da onboard zvukovka nastavit len Auto/Disabled, co ju vypne ked sa tam da dalsia zvukovka - to vymyslel nejaky idiot a na mnohych doskach je to tak). Dalej pozor na nForce chipsety, tam na mnohych zvukovkach gameport nefunguje (konflikt I/O adries).
tak dikec no mě se totiž nechce vůbec ten volant vyhazovat tak mě napadaj takový šílenosti takže je asi už nanic
rnbw píše:Kludne moze pouzit len gameport a zvukovku pouzit onboard (aj ked prave tie maju casto zvuk uplne nechutny)
Nemusí bejt pravda! Mám taky OnBoard na základovce ASUS P5GD1-VM, je to 6-tikanál- nemůžu si vůbec stěžovat.
GamePort u toho taky nemám- dobu hraní už mám docela dávno za sebou.
Semtam si z nostalgie zapařím na emulátoru hry z Amigy, ale tím to končí.
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill