Zvonkové tablo TT85-výměna jmenovky

Sem patří samozřejmě i přístroje s "utrženým sluchátkem"- bezdrátové, ale vždy dále s okolním světem komunikující po vedení, a to nejen ve veřejných sítích.
Pro telefony GSM a podobné máme samostatnou sekci.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Dratak

Zvonkové tablo TT85-výměna jmenovky

#1 Příspěvek od Dratak »

Zdravím vás. Dostal jsem za úkol vyřešit problém se jmenovkami na zvonkovém table v našem paneláku. Vzhledem k tomu že se zde v posledních letech několik lidí přestěhovalo máme na table neaktuální jmenovky. Řeší se to přelepováním samolepkami, popisy fixem, no znáte to....... Po každém dešti se to odlepuje a smývá. Problém je, že ani na stránkách výrobce-Tesla Stropkov-jsem nenašel postup na demontáž tlačítkového modulu a výměnu jmenovek. Pouze montážní postupy a schémata.
Podařilo se mi ale najít formulář ve Wordu, kde se vyplní jména nájemníků a pak se vytiskne celý formulář pro konkrétní tlačítkový modul. Tedy jsem pochopil že tam nebudou jednotlivé jmenovky ale celý formulář, který by se měl vyměnit celý (což by bylo nejlepší-buď je to vybledlé sluníčkem nebo nesouhlasí jména). V tom by problém nebyl.

Dávno neexistující klíče od zámkové lišty tabla jsem musel vyřešit radikálně-úplným odvrtáním vložky až do jejího rozpadnutí a zakoupením nové zámkové lišty. Potřeboval bych ale poradit jak vyjmout tlačítkové moduly z rámu, demontovat, vyměnit formulář se jmény a pak to zkompletovat zpět. Byl bych moc nerad aby se mi např. tlačítka z panelu vysypala.

Tablo je typu TT85. Určitě jste někdo z vás výměnu prováděl, tak předem děkuji za rady.
Hill
Administrátor

#2 Příspěvek od Hill »

Vyklop zámkovou lištu a na její místo odsuň tlačítkové tablo, kam až to jde. Ono pak vypadne samo z rámu ven, v nejhorším mu trochu pomůžeš.
Jen bacha, zůstane viset na drátech, tak si je koukej neutrhat.
Dratak

#3 Příspěvek od Dratak »

Díky moc za radu, výměna jmenovek se úspěšně podařila. Stoupací vedení bylo natažené postaru vodiči U 2x0,8 , takže se nic neutrhlo.
Odpovědět

Zpět na „Linkové telefony, faxy, tel. ústředny včetně domácích“