Dojcenska vaha ETA
Moderátor: Moderátoři
Dojcenska vaha ETA
z nicoho nic prestala vazit dojcenska vaha ETA (do 20 kg). Vaha Vaha sa tlacitkom zapne, skalibruje na nulu, ale nic nevazi. Po chvili sa vypne.
Je to nejaka starsia konstrukcia, ziadne asfaltove flaky na doske.
Obsahuje to procesor atmel, nejaky 2051, potom asi nejaka 8nozickova eepromka, na doske je pripojena dalsia doska (zrejme radic LCD displeja). Tenzometer je velky hlinikovy (alebo take nieco) frezovany, 4 farebne vodice z neho. Ide to do dosky, kde je ale 5 tranzistorov S9012 a S9013, nejake kondiky a odpory a este tam je LM324N. Zistil som, ze vaha asi ako tak vazi, ale musim na tenzometer silnejsie zatlacit, presne som nezistoval o kolko vazi inak.
Kde by som mal hladat problem? Predpokladam, ze ta analogarina je tam asi zosilovac z tenzometra. Nemam po ruke take tranzistory, ani to LMko a nemam ani typ tenzometra, aby som zistil ci dava dobry odpor. Pretazena ta vaha nebola.
...namerana hmotnost je o 12,48kg mensia ako skutocna...
- Martulka0408
tribratri píše:Zdravim,
z nicoho nic prestala vazit dojcenska vaha ETA (do 20 kg). Vaha Vaha sa tlacitkom zapne, skalibruje na nulu, ale nic nevazi. Po chvili sa vypne..
Dobrý den,
jak je váha stará a o jaký typ se jedná? Předám Váš dotaz výrobci a budu Vás informovat o jejich vyjádření.
Hezký večer
Martina
Ale vypadá to, že to už tribratri vzdal (poslední příspěvek v pondělí), měl jsem už v hlavě rozkleslený princip tenzometru a různé měření
P.S: Mám dojem že tato váha bude něco z řady X771