WPRO MWC012
Moderátor: Moderátoři
p32 píše:Pokud chceš mít čistou pračku, tak si kup litr octu a dej si vyvářku starých hader a dej tam ten ocet
na té stránce jsem si přečetl:"Magnetické pole mení štruktúru minerálnych solí vo vode, bez toho aby sa zmenilo zloženie vody." . . .
jenže rozdíl mezi měkkou a tvrdou vodou je právě v obsahu rozpustných solí . . . (ve složení vody . . .)
nevím . . ., ale pokud by to mělo fungovat za 16,-E, tak to musí za jedno praní odstranit asi tak 50g kamence . . . a tomu nevěřím
citát ze stránky:
Magnetický upravovač vody na pračku/myčku . Udržuje díly spotřebiče i ložiska v dokonalém stavu, protože odstraňuje vodní kámen.
za 499,- . . . no nekupte to !
p32 píše:Je to kravina. Pokud chceš mít čistou pračku, tak si kup litr octu a dej si vyvářku starých hader a dej tam ten ocet a pak sleduj vypouštění vody s kamerou v ruce. A jestli ji chceš mít čistou průběžně, tak používej méně prášku a více gelu.
Ocet používám taky, ale v poněkud koncentrovanější podobě. Do běžné pračky alespoň 3-4 litry. Pak to začíná funguvat. Koncentrace jakou uvádíš funguje stejně jako drbání slona párátkem.
ok1hga píše:a tohle bych už nazval přímo klamavou reklamou, nebo podvodem . . .
citát ze stránky:
Magnetický upravovač vody na pračku/myčku . Udržuje díly spotřebiče i ložiska v dokonalém stavu, protože odstraňuje vodní kámen.
Mne na mojej starej tatramatke plnenej zvrchu tiekla voda do ložisiek dosť často, Whirlpool proste myslí na všetkých, na tom nie je predsa nič zlé
S trochou vážnosti
ok1hga píše:na té stránce jsem si přečetl:"Magnetické pole mení štruktúru minerálnych solí vo vode, bez toho aby sa zmenilo zloženie vody." . . .
jenže rozdíl mezi měkkou a tvrdou vodou je právě v obsahu rozpustných solí . . . (ve složení vody . . .)
Obsah vo vode iste nemení, nie som chemik, ale nemohlo by to vplývať na vodu napríklad tak, že kameň proste neprejavuje záujem sa usadzovať?
Ak by to totiž fungovalo, vyriešilo by mi to problém, potrebujem práčku zabezpečiť tak, aby zníženie usadenín kameňa nebolo závislé na ľudskom faktore.
- frantajetel11
- kevin_mitnick
- kevin_mitnick
hafca píše:Divný, ve všech fotolaboratořích kde jsem byl zaměstnán se na čištění částí strojů kde byla oplachová voda dokonce používala kyselina octová.
Ve fotolaboratorich se kyselina octova pouzivala zaroven jako neutralizace vyvojky. Delalo se ale vzdycky jen se STUDENYM roztokem. Ocet dela problemy, kdyz je horky, nebo kdyz se dokonce vari. Nic tak nedokaze sk.rvit pressomat, jako kdyz nejaky blb odvapnuje roztokem octu...
Kladné reference na různé elektrické a magnetické kamenožrouty už by dávno musely viset na každém rohu, ale ono ticho. Takže bych význam podobných upravovačů nepřeceňoval a, jestli ti není líto za to nějakou tu kačku nebo euro dát, zkus to. Třeba budeš první, kdo to tu pochválí.
Ukázalo sa, že zatiaľ čo najlepšie z toho vyšiel kamenožrout, calgon skončil najhoršie, dokonca ak si dobre pamätám, bez účinku
Calgon dokonca použil nekalú praktiku a vo svojej reklame priamo zautočil na kamenožrouta, čo sa nerobí.
Po nejakom čase, sa akosi vytratil z pultov.
kevin_mitnick píše:hafca píše:Divný, ve všech fotolaboratořích kde jsem byl zaměstnán se na čištění částí strojů kde byla oplachová voda dokonce používala kyselina octová.
Ve fotolaboratorich se kyselina octova pouzivala zaroven jako neutralizace vyvojky. Delalo se ale vzdycky jen se STUDENYM roztokem. Ocet dela problemy, kdyz je horky, nebo kdyz se dokonce vari. Nic tak nedokaze sk.rvit pressomat, jako kdyz nejaky blb odvapnuje roztokem octu...
V černobílé fotografii se doma ocet opravdu používal. V barevném minilabu se koncentrovaná používala jako součást bělicího ustalovače. Jeho teplota byla jestli si to dobře pamatuji 38°C. A když bylo potřeba, tak se právě použila na odstranění vápenatých usazenin.
Ale to už jsme jinde, než byl původní dotaz.
Hafco samozrejmě, že toho octu může být víc. To záleží podle velikosti pračky a jak často se to dělá. Ocet funguje až při té vyvářce, jinak to jen olízne. Nakonec to každý zná z čištění rychlovarných konvic - při 60 stupních se ani neví, že se to má rozpouštět, musí se vařit.