MD5 jak na to

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
robo

MD5 jak na to

#1 Příspěvek od robo »

Na jednom foru je ke stahnuti soubor. U toho souboru je i MD5sum viz obrazek. Ten MD5sum kod vytvoril autor zipu. Kdyz si ten soubor stahnu tak pomoci toho kodu a nejakeho softu bych si mohl overit ze se souborem nikdo nemanipuloval a je stazeny v poradku a komletne.
Mam OS win7, 64b. A hledam nejakou app pomnoci ktere bych to overil. Zatim co jsem nasel soft tak to bylo na vytvoreni kodu. Jak na overeni. Dekuji
Přílohy
10-11-2011_00003.jpg
(4.53 KiB) Staženo 102 x
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od forbidden »

Já to dělám Total Commanderem, ale určitě existuje spousta jiných softů co to umí.
michalkolesa
Zablokován
Zablokován
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od michalkolesa »

Na katalozích softwaru Stahuj, Slunečnice,Studna stačí zadat MD5 a podle vyberte si. Já žádný program doporučovat nebudu, protože s žádným nemám zkušenost.
rnbw

#4 Příspěvek od rnbw »

robo píše:Zatim co jsem nasel soft tak to bylo na vytvoreni kodu. Jak na overeni. Dekuji

Vsak ty si MD5 vypocitas u seba a porovnas, ci sa zhoduje s webom.
robo

#5 Příspěvek od robo »

rnbw: Tvoje informace mi schazela. Ted uz jsem pochopil jak na to. Jsem si myslel ze zadam do softu zip soubor. Coz je spravne. Ale nevedel jsem co s tim kodem. Kam ho napsat, ci to ulozit jako textak a nejak ho do toho overovaciho softu vlozit. Myslel jsem si ze programu vrazim zip a ten kod a on to porovna sam. A vypadne hlaseni ok , nebo error. Dekuji vsem za pomoc.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“