Motor ETA 1992.010, výměna ložisek

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
JirkaCZ

Motor ETA 1992.010, výměna ložisek

#1 Příspěvek od JirkaCZ »

Dobrý den, potřebuji vyměnit ložiska v motoru ETA 1992.010 motor mám rozebraný, ložisko u komutátoru vyměnim lehce ale ložisko u turbíny se nějak nechce hnout, drží stále na ložiskovém štítu, šťoural sem tam trošičku šroubovákem a vypadá jakoby bylo v nějakém gumovém uložení, nebo něco takového.

Ptám se tedy jak nejbezpečnějí vyndat rotor stoho štítu.

Ptal jsem se v servisu a tam mi řekli že prý toto při lisování praská a že se to dříve dodávalo jako náhradní díl a vždycky při výměně ložisek se dával nový i ten štít. Co je na tom pravdy nevím proto se ptám Vás.

foto štít + rotor: http://www.ulozto.cz/10987114/imag0149-jpg

Děkuji Jiří :)

Duplicitní vlákno bylo smazáno. Killroy
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Habesan »

I ty, Brute???
Tohle vlákno smazat, tamto upravit.
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Sandal

#3 Příspěvek od Sandal »

To už nevědi kam by ty plasty všude narvali.Normálně je tam to ložisko zalepený.Na hřídel ho narvou tak až mu zmizí vůle a zachvíli je po něm.Zkus to zvenku trochu pomačkat ve svěráku,třeba si dá říct :roll:
Lepší jednou ukázat, než desetkrát vysvětlovat :-)
DELONG

#4 Příspěvek od DELONG »

Ja ten štítok u ložiska dookola nahrejem horkovzuchomom na cca 100C a potom to vyrazím. Základ je ten štítok či jak tomu nadávate správne podložiť . Pomocník my ho drží v rukaviciach a len v rukách a samozrejme matica a bronzová tyč :lol: to je na to najlepšie presvečovadlo . Ale bez problémov teraz už používam sťahovák (dá sa normálne kúpiť) :lol: zatial my nepraskol ani jeden :wink: .
JirkaCZ

#5 Příspěvek od JirkaCZ »

já bych za to i vzal trochu větší silou ale je to plastový a bojim se abych to neurval :)
JirkaCZ

#6 Příspěvek od JirkaCZ »

no vidiš to a mě řekli že mi to neslisují že se bojí že jim to praskne... to mi řekli u jiného eta motoru ale tenhle je stejný jen lehce výkonější:) a jedinej výsledek dyž za to vemu silou je že se mi to zarazí do ruky a bolí to nic víc.. :D

EDIT: jak na to teď koukám při silnym světle tak tam není nic co by zpusobilo to že by to jako prasklo.. nechápu tedy tu reakci ze servisu :) dneska už těžko ale zejtra seženu nějakej vercajk a zkusim si stim pohrát. Zatím děkuji :)
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“