Poškozená skříň nebo záda starého rádia
Moderátor: Moderátoři
A musíte mi podpořit v náladě!! Mám občas takový období, kdy vůbec nemam chuť slyšet slovo rádio, a tak moje sbírka zkončí v úžasné skladiště bordelu, pak to není sbírka, ale připomíná to jakýsi sklad odpadu po babičkách. Už se těším na nějáké volno, abych zase vše napravil. Poslední dobou si zakládám v mém pokoji sbírku desek, nevyžaduje to mnoho udržby a není to náročné na místo..
Sitove trafo OK, snura, vypinac a 1 Elyt v haji.
Dnes pokracovani a velke zklamani. Asi je kaput vystupak
Nema nekdo trafo k tomuto Telefunkenu?
- radioelectrum
- radioelectrum
Já na nápis opatrně dýchnu a lehce přetřu hadříkem. pokud vidím že se stírá nechám toho, jinak pokračuji.
Nejvíce se stírá taková křídově bílá co byla na elektronkách Tesla a Telam z 70 tých a 80tých let.
Stlaceny vzduch se nechyta. Je to takovy i castecne mastny humus. Ladicak je vetsich rozmeru, trikomorovy a pomerne robustni.
Napada me kacirska myslenka. Co zkusit UZ cisticku?
Vzal bych to na nekolik etap, tak, abych neponoril ulozeni hridele.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
Pokud ho máš vymontovaný, dej ho do nějaké misky a přilij k tomu aceton nebo technický benzín a štětcem to opatrně vymývej. Přitom musíš mít samozřejmě rotor otevřený abys se dostal co nejlépe mezi desky. POZOR na deformaci desek rotoru! Ložiska hřídele - v nich bude také zatuhlá vazelína a špína, ložizka pořádně vymyj také, však je po usušení znovu namažeš.
tak jsem to zkusil v cisticce a docela to prokouklo.
Na otocna mista jsem kapnul olej na sici stroje.
- Přílohy
-
1Preds.jpg- Stav pred
- (47.16 KiB) Staženo 235 x
-
Pos.jpg- Muceni kondenzatoru
- (54.2 KiB) Staženo 216 x
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Boli me z toho radia u srdce
Ted si hraju se skrinkou. Zaobiram se s tim proto, ze tenhle model vypada na min casty vyskyt. Treba to zkusim rozchodit i takto tu divocinu.