Koupě videorekordéru FUNAI D50Y-100M

Poruchy, opravy, tipy, triky, servisní menu

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
RomanoREPAIRS

Koupě videorekordéru FUNAI D50Y-100M

#1 Příspěvek od RomanoREPAIRS »

Zdravím
Chtěl bych si časem koupit tento VCR. Předem vás prosím aby jste si odpustily dotazy typu naco video. Myslíte že to je dobrý přístroj? Do bazarovky už jít nechcu. Děkuji za názory :)

http://www.datart.cz/katalog/Videorekor ... -100M.html
durkovic
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od durkovic »

mal som FUNAI 29D-860 je to v podstate to isté len terz to inač značia typovo. zničil mi asi 10 kaziet, 3x naťahovanie s predajcom pre reklamaciu a opravy , v servise s tým nič neurobili, a tak po tretej reklamacii mi vrátili peniaze. potom som kupil SONY ktore ked som vybalil z krabice pozapajal a dal do siete tak sa ani nezaplo proste zdroj uplne mrtvy, takže zase reklamacia a nakoniec som kupil LG LV4987 a odvtedy konečne pokoj.

je smutne že rovnaku mechaniku akú cpú do tohoto funaia je aj v uplne posledných modeloch VCR Philips.
RomanoREPAIRS

#3 Příspěvek od RomanoREPAIRS »

durkovic píše:je smutne že rovnaku mechaniku akú cpú do tohoto funaia je aj v uplne posledných modeloch VCR Philips.

zlatej TurboDrive :)
durkovic
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od durkovic »

RomanoREPAIRS píše:
durkovic píše:je smutne že rovnaku mechaniku akú cpú do tohoto funaia je aj v uplne posledných modeloch VCR Philips.

zlatej TurboDrive :)

doslova....
RomanoREPAIRS

#5 Příspěvek od RomanoREPAIRS »

RomanoREPAIRS

#6 Příspěvek od RomanoREPAIRS »

pokud ne, nenašel by jsi mi nějaké její obrázky??
durkovic
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od durkovic »

tu je servis manual, mala by tam byť rozkreslená

http://elektrotanya.com/funai_29d-864-hk4f5ed-service_manual.pdf/download.html

foto mechaniky, mala by to byť ona , tu mechaniku davaju aj do Philipsov VR550

http://elektrotanya.com/?q=hu/content/p ... -550-video

Odkaz zkrácen. ZdenekHQ
RomanoREPAIRS

#8 Příspěvek od RomanoREPAIRS »

díky moc :!: :) :friday:
RomanoREPAIRS

#9 Příspěvek od RomanoREPAIRS »

ale mám problém se stažením toho servisáku. jak se s tý stránky stahuje? :)
RomanoREPAIRS

#10 Příspěvek od RomanoREPAIRS »

tak už vím :)
durkovic
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od durkovic »

robilo mi to taku vec že ked bola kazeta niekde u koncu a dal som fast rewind alebo auto rewind tak pred koncom koncom pretačania jak to prudko zbrzdilo tak nedovinulo pasku do kazety a ona sa narolovala do priestoru capstanu a pritlačnej kladky, no a nasledky po stisku EJECT asi už vieš... paska aj keby som ju dostal von bez poskodenia, bola skoro stale zamastená od dráhy vysuvania rollien za hlavu , tam je stale trocha maziva, no a takú kazetu by som sa už neodvážil dať do videa.

podla mna to mala na svädomí zaseklá brzda paveho unášača prípadne vadná spojka, no ale ja som to nechel riešiť, na to je v reklamačnej lehote servis ale oni v tom neurobili nič vraj demagnetovali mechaniku, (hej a čo demagnetovali ... plast :D ) naspäť zakrytovali a nezabudli dať zaručnú plombu :D
RomanoREPAIRS

#12 Příspěvek od RomanoREPAIRS »

tak jsem se rozhodl že do něj půjdu. bude to hezký vánoční dárek :) .
Durkovic: A jak je na tom ten Funai s kvalitou obrazu a HiFi zvuku? a co funkce? Vím že tento model už nemá Showview ale vhledem k analogové tmě to nevadí. ale chybí mu PDC což mi trošku vadí.

Děkuji za brzkou reakci :)
durkovic
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od durkovic »

obraz v pohode Hifi zvuk na danom kuse OK , jedine nahrane pasky prehrávané na iných hifi vcr potrebovali donastaviť manualne tracking a aj tak ľavý kanal "dropoval" (pukot) nehovoriac o blbo nastavenej kolmosti alebo polohe AC (AUDIO/CONTROL) hlavy pretože monofonná stopa prehrávaná na iných videách šla tichšie a zatlmene. viem že je to nastavenie kus od kusu a výrobcu ale taky velký rozdiel som nečakal, ale šikovný kutil si tu AC hlavu nastaví. funkcie, chválil som "quick find" zadáš čas a pretočí to na dane miesto a spustí prehrávanie, potom klasicke indexové vyhľadavanie. chýbala trocha absencia audio dubbingu alebo zaznamu len čisto zvuku na hifi stopu. tak isto ako mínus vidím ten ledkový displej ale to je trend u všetkých najnovších videí. takže ako nejaká alternatíva alebo ako nudzovka video fajn, záleží kus od kusu, poznám ludí čo im tie funaje fachčia dodnes bez servisu, a sú dosť prípadov ako aj ten môj , že video urobilo viac škody ako osohu, inač pásky v tých mechanikách trpia , má to prudké brzdenie. LG je v tomto smere šetrné voči pásku. Ja som aj svoje LG prdol na záhradu a doma mam veľa seba dvoch krásavcov Philips VR800 a VR710, kupené za hubičku oproti pôvodným cenám, VR710 skoro nehraný, VR800 niečo malo nabehane má, ale nijako to nedáva vedieť.

tak toľko môj názor
RomanoREPAIRS

#14 Příspěvek od RomanoREPAIRS »

Děkuji za vyčerpávající odpověd. Sem zvědav jak to pojede :)
durkovic
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od durkovic »

jj Ok , potom daj vedieť ako si spokojný
Odpovědět

Zpět na „DVD, VHS, SAT “