WLSP315, zlobí posun a samotné sváření

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Brcko

WLSP315, zlobí posun a samotné sváření

#1 Příspěvek od Brcko »

Zdravím všechny,potřeboval bych poradit ohledně svářečky WLSP 315.Chvilkami zlobí posun a ani nechce sepnout stykač a když náhodou se posun hne tak jako kdyby nešel + do hořáku.Tlačítko na hořáku je funkční tedy spíše jsem ho proměřoval ale i tak jsem mohl udělat chybu.Proto bych vás chtěl poprosit o nějakou radu.Předem děkuji
jirkati

#2 Příspěvek od jirkati »

Zkuste stejný dotaz spíš na www.svarforum.cz. Bývá tam dost opravářů svářeček.
BOBOBO

#3 Příspěvek od BOBOBO »

Jestli elektronice rozumíš , dá se stáhnout celý manuál (na netu) . Není to zas až tak jednoduše opravitelná mašina , pokud jsi nezažil její bezchybnou fci . Naopak , součástky (náhrady) jsou běžně dostupné .
hosab

#4 Příspěvek od hosab »

Popis závady je poněkud chaotický a nepřesný.Zkontrolovat:zpožďovací relé B3.LUNa vyčistit od železných pilin, najustovat a R6 nastavit konec drátu při konci sváru.Dále starovací relé B1 - spinač krytu podavače K1 - jazýčkové proudové relé B5 -studenti na plošném spoji - správné kladky podavače k průměru svař.drátu - znečištěný bowden pistole.Hledat-není toho mnoho.
Brcko

#5 Příspěvek od Brcko »

Než jsem svářečku koupil tak jsem jí vyzkoušel a šla jako hodinky,potom jsem ji přivezl domů a také fungovala.Celou jsem jí vyfoukal protože ležela 5 let ve skladu a od té doby to zlobí.
BOBOBO

#6 Příspěvek od BOBOBO »

Mohl jsi zafoukat prach do stykače anebo odervat vzduchem drátek , hledat i toto mechanické poškození .
ypsi

#7 Příspěvek od ypsi »

ja som mal problem v tom gumovom 19-zilovom prepojovaku medzi podavacom a zdrojom, postupne som natiahol na novo asi 3 zily, robilo to hromadu ptakovin, nakoniec som vymenil cely kabel, od tej doby sa to sakra zlepsilo.
Blbnutie vacsinou prichadzalo z dna na den, proste jeden den sa dovarilo a na druhy den uz zas nieco neslo. :(

Od vymeny-super.
Brcko

#8 Příspěvek od Brcko »

Všem zůčastněným bych chtěl moc poděkovat za radu.Vše jsem znovu vyfoukal a vyčistil ralé a dotáhnul veškeré spoje a na stykači byl volný drát,takže to teď funguje jako fík.Ještě jednou děkuji.
Odpovědět

Zpět na „Svářečky, UPS, nabíječe, měniče, zdroje, trafa a další“