Onkyo DX 6850

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
majky004

Onkyo DX 6850

#1 Příspěvek od majky004 »

Zdravim vsetkych, mam problem s tymto cd playerom. pred casom mi zacal skakat, po rozobrani som zistil, ze problem nie je v snimaci, ale spina a rozpina rele na vystupnom signali, co vyzera ako keby player necital dobre. Je tam rele TAKAMISAWA RY12W-K, a chcem sa spytat na vase nazory, ci bude stacit len vymenit rele, alebo moze byt problem niekde inde, napr v napajani, a na zaklade toho moze rele pracovat nespravne? nemate s tym niekto skusenosti? pytam sa preto, lebo to rele sa dost tazko zhana, ci to ma vobec zmysel menit, alebo treba dat najprv premerat celu dosku . rad by som ten player zachranil. vdaka za kazdy poznatok.
Philip_Fry

#2 Příspěvek od Philip_Fry »

Tak v první řadě budeš muset zjistit, jestli to relé vypíná nějakým vnějším podnětem (čili sledovat signál A-MUTE) nebo jestli signál mizí sám od sebe - pak by mohlo být vadné samotné relé.
majky004

#3 Příspěvek od majky004 »

no presne to som chcel zistit, ci to je zvonka alebo je odpalene rele, ale ako sa da sledovat signal? premeranim celej signal. cesty, alebo to ide aj jednoduchsie? pripadne napajanie, ak by kolisalo napr. napatie,mohlo by to teoreticky byt aj tym?
rnbw

#4 Příspěvek od rnbw »

Pripoj voltmeter na cievku rele a sleduj napatie na nej v momente ked rele odpadne. Ak sa nemeni, je vadne rele.
majky004

#5 Příspěvek od majky004 »

dik, vyskusam, ozvem sa ako som dopadol.
Burajko

#6 Příspěvek od Burajko »

Skontroluj studene spoje... :wink:
Už druhý krát strihám a furt je to krátke
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“