Osud analogových vysílačů?

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
mi-ro

Osud analogových vysílačů?

#1 Příspěvek od mi-ro »

Ano, skutečně se mi nyní jedná o HW. Není tady někdo od radiokomunikací nebo kdo by měl nějaký kontakt na technika od nich? Jde o to, že se ruší spousty TV analogových vysílačů a lokálních vykrývačů a toto zařízení pravděpodobně skončí ve šrotu. A přitom ho lze legálně přestavět na koncové stupně pro AMA pásma. Dík za jakoukoli informaci (i SZ).
..to bude jen ňákej odpůrek
Killroy
Moderátor

#2 Příspěvek od Killroy »

Tak tohle by mi taky zajímalo a v podstatě to můžu zjistit, to není žádný problém. Pochybuju ale, že bude vůle to nějak lacino prodávat nebo rozdávat. Spíš to opravdu sešrotujou, nebo v lepším případě prodají někomu ven. Možná si to vezme R&S zpátky, kdoví. Více budu vědět zítra.

.
Na SZ a maily od uživatelů se žádným přínosem pro toto fórum zásadně neodpovídám a mažu je bez přečtení…
PavelFF

#3 Příspěvek od PavelFF »

Zkus napsat dotaz tomuto prodávajícímu, kde se dá takový vysílač sehnat:
http://elektro.aukro.cz/kompletni-funkcni-profesionalni-televizni-vysilac-i1932331784.html
frantajetel11

#4 Příspěvek od frantajetel11 »

No pochybuju, že mu prodávající vykecá svuj zdroj i kdyby ho sehnal legálně :wink:
workhard
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od workhard »

Tak dává ho od kačky, třeba by i prozradil :wink:
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
Davidsev

#6 Příspěvek od Davidsev »

Jo, tak tohle by zajímalo i mne :)
Eletrika je sviňa, kope a neni vidět :hool:
Killroy
Moderátor

#7 Příspěvek od Killroy »

Takže skoro vždy se jedná o vysílače Tesly Hloubětín a po demontáži se veškeré technologie vozí do centrálního skladu Českých Radiokomunikací v Praze. Něco málo se ještě předisponovalo k dovyužití na zbývajících analog. lokalitách.
Jinak zřejmě určeno k postupné likvidaci a rozhodně není v mých silách cokoliv z toho zajistit. Mohu pouze prostřednictvím ZS odkázat na člověka kompetentního v těchto věcech a neslibuji úspěch v jednání.

Současná vybavenost jede na vysílačích Rohde&Schwarz, skoro všechna vedení, filtry, sdružovače, přepínací pole a umělé antény jsou Spinner, anténní systémy Kathrein.
Na SZ a maily od uživatelů se žádným přínosem pro toto fórum zásadně neodpovídám a mažu je bez přečtení…
Hrnous

#8 Příspěvek od Hrnous »

Já když sem podobnou záležitost řešil, tak sem došel až k tomu, že se to všechno opravdu likviduje, elektronky si "ztopí" ti přímo od zdroje, digitální záležitosti se vytáhnou a zbytek jde pod dohledem do šrotu, jinak co vím a měl sem možnost na vlastní oči na několika sitech vidět, tak prakticky všude byly polské zaraty
Přílohy
zarat.jpg
(98.52 KiB) Staženo 183 x
mi-ro

#9 Příspěvek od mi-ro »

No zrovna 100kW UHF konce s klystrony na mysli nemám. Ale takový vysílač 6k. pro východní Čechy byl už tranzistorový, setavený z 1kW šuplíků. Z toho by se dal lehce udělat konec na dvoumetr. Nebo musí být spousty lokálních vykrývačů-něco jako dal odkaz odkaz PavelFF. To by bylo zajímavější. I tak dík za jakoukoli snahu sehnat kontakt.
..to bude jen ňákej odpůrek
Hrnous

#10 Příspěvek od Hrnous »

Toto je 2kw konec - resp dva vedle sebe paralelně.. běhá v tom todle :)
btw ten konec z aukra je t tzv panelákových vykrývačů, kde byl malý rtr spolu s anténou třeba 20W EIRP, v kanálové mapě je to tuším psáno jako xxx sídliště, vyplo se to, ČRa ukončily s majitelem nemovitosti smlouvu a aparát ponechali svému osudu.. a někdo ho "zachránil" :)
Přílohy
zvuk.jpg
(19.78 KiB) Staženo 98 x
obraz.jpg
(28.54 KiB) Staženo 128 x
Sendyx

#11 Příspěvek od Sendyx »

Pokud to radiokomunikace nepotřebují, tak to s největší pravděpodobností skončí ve šrotu.
Za posledních 5-10 let se likvidovaly mnohem novější věci, dokonce stovky zcela nepoužitých systémů Kathrein, Ericson a dalších, které mají proti Tesle Hloubětín poněkud :D vyšší hodnotu, prostě proto, že se toho koupilo víc než se instalovalo, něco se koupilo jako rezerva a jelikož se to nekazilo, zůstalo to nespotřebováno. Prodat se to dá velmi omezeně, perspektiva dalšího použití byla nulová tak co s tím.
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Habesan »

Třeba šli takhle do šrotu promítačky z kin, obrovský množství 35 mm, a pár 70mm. To samý filmový kopie... Když se film odpromítá, a všichni ho maj staženej z internetu na Blu-Ray, cívky se prostě rozšmelcujou, místo toho, aby je prodali s licencí pro domácí použití.
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Odpovědět

Zpět na „Poradna“