Zapojení trafa
Moderátor: Moderátoři
- xyxa
- Kontaktovat uživatele:
- Přílohy
-
naměřené napětí 2.JPG- (30.66 KiB) Staženo 145 x
Naměřil jste nějaké odpory a to vás mělo trknout, jak naznačila Andrea, a z toho vytušit, že tam bude velký vzestupný převod. To, že jste dal primár přes žárovku moc nepomohlo. Takže, jestli jste na primáru neměl celých 230V, ale jen třeba 115V, tak na tom VN vinutí nebylo 4KV ale "jen" 2 kV, což asi stejně bylo pro přežití toho metru jedno.
xyxa píše:Takž jestli to bude k nečemu tam jsem naměřil na svorkách označených I-II 230V,II-III 230V,III-IV 115V,IV-V 115,V-VI 85V,VI-S napětí +-10% 1600V podle přiloženého schématu
K čemu by to mělo být? Prostě už to víte a hotovo. Nechte trafo běžet nějakou dobu, jestli se nebude přehřívat a jste hotov.
- xyxa
- Kontaktovat uživatele:
- xyxa
- Kontaktovat uživatele:
PS: A začni už psát česky! Je mi z toho na
xyxa píše:Ještě k tomu mnohokrát děkuji,dnes i za dobrou radu se platí ale nevím kolik a kam,zbytek je na vás kdo mi poradil.
Pokud máte pocit, že vám Elektrobastlírna pomohla, můžete přispět na její provoz. Informace zde.
- xyxa
- Kontaktovat uživatele:
Milan_F píše:Nemůžu si pomoct, ale poslední dobou mi přijde, že se v elektrice hrabe kdejakej diletant, co o tom ví kulový a ještě prská, že ho tady za to zdupou. Na takovouhle blbost stačí transformační rovnice , která se probírá už někdy na základce a trocha selskýho rozumu. A nemusel by se tenhle tyjátr táhnout přes tři stránky....
PS: A začni už psát česky! Je mi z toho na
jo jo někdo ví někdo ne,ten je odsud tamten odjinud a pořád dokola kdo nic nedělá nic nepokazí a umře blbej tak mě zato ukamenujte že se ptám.
Dle mě je to trafo nějaký bast. Píše tam že vnější vínutí je vinuto páskem 10x0.5mm a je připojeno na svorky 0-240V. To se mi dost nezdá. Těch závitů tam nebude mnoho a tak velké to trafo aby vyšel tak malý poměr závitů na volt není. Navíc na sekundáru by byla šílená napětí a tomu výstupní svorky ani izolace neodpovídají - tam by se natáhl oblouk hned. Na rozptylový transformátor to tedy dle mě nevypadá. Spíše nesedí popisky. Takže bych na to šel od strany I....S na tu připojil napětí a měřil.
Ono v podstatě jde stejně o to co tazatel od toho transformátoru očekává.