A je to! Rychlost světla je překonána
Moderátor: Moderátoři
A je to! Rychlost světla je překonána
Mimochodem, má neutrino nějakou klidovou hmotnost , co Vy na to, absolventi ČVUT ?
http://www.novinky.cz/veda-skoly/250938 ... vetlo.html
- michalkolesa
- Zablokován

- Kontaktovat uživatele:
Nebo musíme počkat na věk Star Treku: Enterprise (ta je tuším z přelomu 21 a 22 století). Zechran Conchran vynalezl hyperrychlost někdy v roce 2069 a o 20 později byla založená Federace planet.
Taky je o tom zmíňka ve filmu Star Trek: První Kontakt.
(Možná to píšu nepřesně, píšu to z hlavy), omlouvám se
-
AmarokCZ
- Kontaktovat uživatele:
Vzdálenost je 730km - světlo to urazí za 2.435ms. Ten jejich zázrak to stihne o 60ns rychleji.
Nemyslíte, že je to vůči těm 2.435ms zanedbatelné nebo třeba i nepřesnost měření (rozdíl je cca 25ppm)?
Když jsem četl titulek, tak jsem čekal, že ta rychlost bude třeba o 10% větší a ne o 25 miliontin
apropo sucasna fyzika nedokaze vysvetlit ani to, odkial sa vzala hmotnost, preco ma elektron naboj a preco a presne taku hodnotu aku ma, preco ma elektron spin a ako vobec elektron vyzera a z coho je zlozeny...
apropo kolki z vas vedia ze druhy newtonov zakon F=ma je iba postulat? Tento zakon sa neda odvodit no napriek tomu je v prirode pozorovany a funguje.. znakov ze sucasny model vratane sucasnej kvantovky ma urcite chyby sa vdelo uz davno, novinari to samozrejme nafukuju s tou zazracnou casticou neutrino (keby zistili ze existuje aj antineutrino a dokonca elektron s kladnym nabojom- pozitron... no mozno by zacali studovat fyziku a nepisali by veci ktorym ani oni samy nerozumeju... ) mne samotnemu sa nepaci uz ani predstava vlnovo-casticoveho formalizmu, kedy elektron moze mat vlastnosti podobne vlne ale v niektorych pripadoch ako castica.. no bohuzial, teraz sa to uci tak.. stejne ako nemame lepsi system ako demokraciu ale ta skoro vobec nefunguje, stejne tak aj kvantovka a teoria relativity obcas nefunguje..