Toshiba LCD TV 26A3031D, nejde obraz ani zvuk (opraveno)
Moderátor: Moderátoři
Toshiba LCD TV 26A3031D, nejde obraz ani zvuk (opraveno)
Nemám schéma a tak se s tím zatím jen seznamuji. Základní zdroj je svazkem spojen s deskou invertorů. Z desky invertorů jsou kabelovými spojkami napájeny dvě karty s elektronikou TV.
Dále se z desky invertorů vrací nějaký svazek zpět do zdroje a ze zdroje jde pak kabelový svazek asi k výbojkám - ještě jsem se k pod ty kryty neprobojoval.
Mám takové tušení, že je vadná některá výbojka. Zdá se, že základní zdroj je vzájemně u toho TV provázán s invertorem, takže když nenaběhne správně invertor (např z důvodu vadné výbojky), je nějak blokováno i napájení elektroniky TV a tím nejde panel ani zvuk (tmavý LCD panel jsem prosvěcoval, ale není vidět žádný "stínový" obraz).
Může mne někdo nakopnout, zda je tato teorie opodstatněná, případně pomoci schématem zdrojové části a invertorů. U konektorů zdroje není bohužel žádný tisk s hodnotami napětí, jen čísla špiček. Zatím jsem vygooglil jen uživatelský manuál k podobnému typu TV, více se mi zatím najít nepodařilo ani hledáním zde v bastlírně.
rnbw píše:http://elektrotanya.com/?q=showresult&what=26a3031d&kategoria=&kat2=all
I Googlit se asi musí umět, dík za to schéma.
Je to stejně makačka na bednu. Kromě vstupních obvodů zdroje, které jsou standardní a přehledné, jsou ty další obvody zdroje komplikované a špatně se hledá co s čím souvisí.
Nevím proč, ale ve schématech nějak nemohu najít měniče pro výbojky. Asi budou součásti LCD panelu a proto nejsou ve schématu. Ze zdroje vede "někam" napětí 24 V ve svazku paralelních vodičů. To "někam" mohou být ty měniče. Ráno trochu odkryji ty vrstvy desek elektroniky nad panelem abych se k těm skrytým měničům dostal. Třeba tam bude nějaký ten čmoudík.
Tak jsem to složil zpět a začal již kvalifikovaně měřit. Závada byla odhalena za několik minut, nefunkční "MAIN" zdroj 24 V s dalším výstupem napětí pro audio, který se zapíná přes relé po zapnutí TV ze stavu STBY.
Příčina obvyklá, vadný STRW6756 - výkonový obvod imp. zdroje s MOS-FET. Ten sebou vzal do věčných lovišť pojistku do DPS T3,15A, emitorový odpor 0,12 ohm a ještě odpor 100 ohm v obvodu STRW6756.
STRW jsem objednal v KTM AME, ostatní je v GM Electronic.
Snad jsem našel vše co odešlo, až to zprovozním dám vědět.
- Přílohy
-
Zdroj MAIN Toshiba primar.JPG- (269.21 KiB) Staženo 426 x