Skener UMAX ASTRA 3400 USB

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
kondor

Skener UMAX ASTRA 3400 USB

#1 Příspěvek od kondor »

Zdravím všechny přítomné.Objevil se mi doma skener UMAX Astra 3400,bohužel bez napáječe.Vím že napájení je 12V 1A ale co nevím je polarita JAcku.Poradí někdo co je na kolíku-jestli + nebo - ??
Nerad bych ho odpráskl,jestli už to ovšem neudělal někdo přede mnou.
Díky za odpovědi
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

Zober ohmmeter a zmeraj si oba kontakty oproti nejakej zemi (napr. tienenie USB konektora)
Crifodo

#3 Příspěvek od Crifodo »

Vnější dutinka -, vnitřní dutinka +, u skeneru Umax 2200U. Nepředpokládám, že napáječe by se měnily.
kondor

#4 Příspěvek od kondor »

Je to tak,jak praví Crifodo.Dospěl jsem k tomu měřením tak,jak radil rnbw a oba poradili dobře.Ale skener stejně nežije,jen se rozsvítí LED na panelu a to je vše.Díky i tak,pánové
Mourek
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Mourek »

Nežije? Počítač ho nenajde? Pokud ho najde , mělby chodit. A musíš mít krátký USB kabel, pokud možno stíněný
kondor

#6 Příspěvek od kondor »

PC ho našel hned,ale nereaguje žádné tlačítko na panelu.Když dám na sklo ČB text,naskenuje mi jen černou stránku a když barevnou předlohu tak to sice naskenuje,ale je to celé tmavé a je přes to svislá duha.USB kabel mám cca 1,5 m-používám ten samý co mám k tiskárně tak snad bude v pořádku když tiskárna funguje normálně.Pro jistotu koupím nový,ale s tou duhou přes naskenovaný obraz jsem jaksi úplně mimo.Lze to vyřešit nějakým programem pro sken??Nejsem v tomto žádný odborník,poradí někdo co s tím??Díky moc
rnbw

#7 Příspěvek od rnbw »

Skus pohybat kablami a konektormi vnutri, Umaxy s tym maju vselijake problemy.
Crifodo

#8 Příspěvek od Crifodo »

Jestli má skener nenastavené softwarové rozsahy jasu, kontrastu a gamma, může tohle dělat. Nepíšeš, jakým obslužným programem skenuješ, operační systém atd. Asi by bylo dobré nainstalovat původní ovládací program od Astry - Vistascan (se to jmenuje u té nižší řady).
Kdyby to jen pojíždělo a skenovalo úplnou tmu, mohly být v hajzlu obvody kolem CCD, jestli to ale skenuje aspoň něco, vypadá to spíš na nenastavené hodnoty.
Totéž tlačítka - v PC musí být rutina, která definuje jejich funkci. Podobně třeba zhasínání světelného zdroje při nečinnosti atd.
Mourek
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Mourek »

stáhni si ovladač, nainstaluj a uvidíš. Po instalaci restart při zapnutém skeneru a pak napiš. Odkaz na ovladač
http://www.umax.cz/index.php?modul=podp ... tegorie=SK
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“