porucha motoru
Moderátor: Moderátoři
-
zubar
porucha motoru
při zapnití se motor neroztočí, jen se několik sekund "převaluje"-nevykoná ani ni jednu otáčku, dokud necvakne jakásí pojistka nebo spíš startér(zteplá) pak se motor o rozběh snažit přestane, pojistky nevyhazuje, viděl sem kousek vinutí statoru, nevypadalo spálený, žádný jiskry ani prskání ani kouř z něj nejde
kompresor mechanickou závadu nemá, nemám možnost přeměřit ani kondenzátor ani vinutí, kondenzátor je starej cca 10 let a vzhledově vypadá ok
myslíte že je v řiti kondenzátor nebospálený vinutí tj nechatpřevinout- pokud bych to chtěl nechat převinout tak kolik by to stálo,
nebo koupit novej motor či celej kompresor?
zítra mi sice přijede opravář, ale už slyšim jak mi říká kuli kšeftu, že motor je v řiti, že na to nemaj díly že si mam koupit novejkompresor esor za 20 000...
-
zubar
jinak vopravář se mi vysmál, že na takovou rachotinu nic nemaj, že s tim nic dělat nebude a dal mi ceník kde se ceny kompresorů pohybujou okolo 30 tisíc korun,
z čehož vyplývá že si zajedu do gesu koupim novej kondenzátor, vyměnim ho a když to nepude tak skusim nějakou firmu na převíjení mtorů....
jinak sem z kralovehradeckyho kraje, rychnovsko
1 kW motor by neměl být nijak drahý ani nový, 3f asynchronní, rozhodně i s nějakou úpravou znatelně pod cenou nového kompresoru. Kompresor se obvykle válí někde mimo ordinaci, takže je naděje, že hygiena zatím nebude tlačit na nákup nového podobně jako u sterilizátorů a nahrávat tak kšefty dodavatelské lobby
kond
Se 100W žárovkou to jde samozřejmě taky, jen pokles svítivosti přes kapacitní odpor 200 ohm u ní nebude tak výrazný.
Výpočet kapacitního odporu kondenzátoru: http://www.volny.cz/jsk/RC/XC.htm
-
zubar
co se týká hlučnosti tak by neměl být extra problém jelikož kompresor bude v místnosti vedle ordinace a pravdepodobně ho zavřu do nějaký skříňky
jinak jako příslušenství k tomu dávaj nafukovací koncovku na pneumatiky na auta , foukací pistoli, možná si k tomu pořídim i pneumatickej "šroubovák"nebo jak se to menuje a krom vrtání zubů s nim budu měnit a nafukovat i kola u auta
Pokud jde o ty hobby-kompresory, brtník má pravdu, co se týče kvality a životnosti, navíc některé kompresory - dovoz made in China by vůbec neprošly výchozí revizí: krytí, provedení vypínače, barevné značení, absence pospojovací svorky...
Jestli padá jistič kvůli UPS, může mít špatný izolační stav PC takže ho vyhazuje proudový chránič, ale kompresor bude mít stejně svůj jištěný okruh takže tohobych se nebál...