TV Akai, sama přepíná do AV

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
radim12

TV Akai, sama přepíná do AV

#1 Příspěvek od radim12 »

Zdravím, TV Akai se mi sama přepíná do AV a zpět. Problém je ten, že "kontejnerová" TV je totálně bez štítků a nemůžu dohledat typ a stáhnout si schéma. Je to 50cm uhlopříčka. Jinak jsem proměřoval tlačítka - jsou ok, čistil desku a povyměňoval vyschlé kondíky kolem C68230Y od kterého jsem mimo jiné taky nenašel žádný datasheet :-( Takže vůbec nevím co mám kde naměřit.
Nevíte co je to za chassis?
Jinak pokud je TV v "blbém" stavu a sama si přepíná do AV a zpět, tak přestanou fungovat tlačítka na TV a ani po zapnutí hlavním vypínačem TV nenajede. Jde zapnout jen ovladačem.
Díky.
Přílohy
akai.jpg
(3.85 KiB) Staženo 141 x
KUBO

#2 Příspěvek od KUBO »

mikrospínače môžu mať zvod aj v kiloohmoch.Vyspájkuj mikrospínač AV ak je osadený a potom vyskúšaj
„Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin
radim12

#3 Příspěvek od radim12 »

Spínač AV byl vypájený a dělalo to i bez něho.
rnbw

#4 Příspěvek od rnbw »

Neviem, ako je to zapojene, ale v niektorych zapojeniach toto moze sposobit lubovolny vadny mikrospinac.
KUBO

#5 Příspěvek od KUBO »

podľa tej fotky ťažko poznať o aky typ ide. vypájkuj aj ostatné mikrospínače a budeš mať istotu že chyba nieje v nich.

Malo by sa jednať o typ CT-2107
schema je na eserviceinfo
http://www.eserviceinfo.com/downloadsm/ ... 2107D.html
„Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin
Killroy
Moderátor

#6 Příspěvek od Killroy »

C68230Y = TM573C47 = Onwa, Kawa, LCE, Akai, Aiwa, Axxion, Universum a jiné takové šunky. Všechno je to stejné, anebo hodně podobné šásko Onwa a jeho schéma se určitě dá najít na netu.

EDIT: odkaz od KUBO je přesně
.
Na SZ a maily od uživatelů se žádným přínosem pro toto fórum zásadně neodpovídám a mažu je bez přečtení…
radim12

#7 Příspěvek od radim12 »

Takže vypájel jsem všechny mikrotlačítka a je to ok. Měřením jsem ale na žádném svod nenašel, tak nevím. Měřeno na 2M. Tím to považuji za opravené. Díky.
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od otakarv »

Když jsi tá mikrotlačítka vypájkovával,tak se u nich ty svody mohly odstránit(velmi často se mi toto stalo).

Duplicitní smazáno. Killroy
555

#9 Příspěvek od 555 »

ano pane otakare taky se mi to stalo několikrát. :)
V životě se člověk učí nejdřív chodit a mluvit. Později se pak učí sedět a držet hubu.
kokun

#10 Příspěvek od kokun »

radim12 píše:Takže vypájel jsem všechny mikrotlačítka a je to ok. Měřením jsem ale na žádném svod nenašel, tak nevím. Měřeno na 2M. Tím to považuji za opravené. Díky.

Já ne - to jako bys amputoval člověku zdravé prsty na rukou - taky bys to považoval za vyléčení?
Ale budiž - v dnešní "digitální" době budou stejně k ničemu - už není téměř potřebný ani DO (od té telky - téměř vše děláš dálkáčem od STB) :roll:
Honza - kokúň

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“