Marantz PM-25, využití vstupu phono

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
zaplrom

Marantz PM-25, využití vstupu phono

#1 Příspěvek od zaplrom »

Ahoj, mám technický dotaz. Rád bych připojil k zesilovači Marantz PM-25 zvuk z PC, ale nemám již volný vstup. Mohu použít vstup phono, který je jediný volný ? Pomůže nastavit výstupní úroveň signálu v PC? Nebo to nemám ani zkoušet ? Hrozí zničení zesilovače? Děkuji za odpověďi, Roman
ok1hga

#2 Příspěvek od ok1hga »

phono je vstup s korekcí RIAA a vstupní citlivostí cca 10mV !!!

pouhým zeslabením na PC to sice půjde, ale nebude se to dát poslouchat !!!
A pouhým zeslabením napěťovým děličem to taky nebude ono . . .
chtělo by to ještě korekci opačnou než RIAA . . .

podívej se sem Anti-RIAA
zaplrom

#3 Příspěvek od zaplrom »

Někde jsem slyšel, že pomůže anti-RIAA filtr. Má s tím někdo zkušenosti? Nezhorší to kvalitu? Budu vděčný za odkaz, schema, názor. Děkuji
EKKAR

#4 Příspěvek od EKKAR »

Tak nevím, jestli jseš tak s prominutím BLBEJ, nebo se jen tak děláš - v tom odkazu od OK1HGA máš vlákno zde na Bastlírně, kde se takový přípraveček do signálové cesty popisuje a shodou okolností jsem to byl zrovna já, kdo tam to zapojení i s popisem před skoro 4 lety pověsil.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
zaplrom

#5 Příspěvek od zaplrom »

Ekkare, omlouvám se, fakt jsem si toho odkazu nevšiml. Monitor je plný reklam a všelijakého smetí a doba je uspěchaná, tak jsem tu poslední větu s odkazem dole vypustil. Jdu na to, studovat a pátrat.
EKKAR

#6 Příspěvek od EKKAR »

Ale howning, kde a kdy jsi viděl na Bastlírně nějakou reklamu, která by ještě ke všemu byla vyskakovací nebo dokonce flashovaná? Ani animovaný obrázky nebo gify tady nejsou povolený, tak to nezakecávej...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
zaplrom

#7 Příspěvek od zaplrom »

Dobře. V minulém příspěvku jsem se Ti slušně omluvil, přesto že dle mého názoru Ti nevznikla jakákoliv újma. Pokud jsi tak bystrý, jak zde prezentuješ, tak sis mohl všimnout, tak jsem na bastlírně registrovaný od včerejšího večera a opravdu nevím, že zde nejsou reklamy a podobné smetí, kterého je jinak na internetu plno, díky čemuž jsem si zvykl nedočítat, přehlížet, apod. Tím že jsem Ti nic neprovedl tak opravdu nevím co bych měl zakecávat. Jsem tu nový, nebudu dál pokračovat v jakémkoliv sporu, na to si tohoto webu příliš vážím a nemíním jej zahlcovat osobními zbytečnostmi. Malá rada pro EKKAR. Zkus přehodnotit své ego. Tím končí moje reakce na tvé i budoucí příspěvky. ok1hga-děkuji za odpověď a ještě jednou přijmi omluvu za mé přehlédnutí.
EKKAR

#8 Příspěvek od EKKAR »

Klídek - já beru, že net je přeflashovaný a přereklamovaný, když se ale někde zeptám na nějaký problém, rozhodně odpovědi čtu až do konce - aby mi neuteklo náhodou něco důležitýho, co mi někdo ochotný bez jakéhokoliv nároku na odměnu odepsal.
Takových, co z dobře míněných odpovědí a rad na svou adresu zásadně čtou jen něco a furt se ptají dokola na tutéž věc tady máme dnes a denně možná i 15 do tuctu - proto ta reakce...
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“