Tesla Filharmonie, přeladění na CCIR

Opravy, renovace, schemata historické techniky

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
riprex

#46 Příspěvek od riprex »

A jakou máš hudební skříň? Já mám Filharmonii ve Viole a tam teda slouží prozatím jen s konvertorem, ale ne tím od flajzara, je to nějaký starý plechový z DDR. Na samotnou bez konvertoru nenaladím opravdu vůbec nic, ale je to možná místem. Ale s konvertorem používám jen ten vestavný dipól a ladím asi šest stanic, ale mě osobně stačí F1, Blaník a třeba Beat. Nevím ale co všichni máte s tou "hodnotou". Vždyť to není ani tak staré, ani tak vzácné rádio, aby mělo tak velkou historickou hodnotu, která by se zásadně narušila výměnou vstupu VKV. Původní jednotku zachovávám, takže není problém jí tam vrátit zpátky, protože je jen odpájená a nová připájená bez jakýchkoliv mechanických úprav šasi. A potom vůbec nikdo nic nepozná, když se tam vrátí ta stará z5.
T505

#47 Příspěvek od T505 »

Já mám Semiramis, a ladění počtu stanic je 100% místem a anténou, bydlím na menším kopečku v Brně a na půdě má dvoumetrovou anténu. Konvertor mám obyčejnou stavebnici z GM protože mě bylo líno něco vymejšlet a vyrábět tohle bylo za pul hodiny hotový.
riprex

#48 Příspěvek od riprex »

No tak Semiramis je docela vzácnej stroj, vzácnější než Viola :). Ale když jsem sháněl Violu, tak to byl taky docela problém, protože jí dneska má už jen málo lidí co nejsou sběratelé. Měl jsem štěstí na docela pěknej kousek, lak jako nový, kompletní dokumentace, magnetofon Sonet i s příručkou, ale je dost použitý a já se pořád nedostal k jeho renovaci. Ona Viola mi slouží hlavně jako rádio a gramofon. Bohužel tam nemám původní šasi MD1 protože se prý zasekl a někdo ulomil to rameno, takže tam bylo obyčejné šasi s krystalkou. Já si tam dal zrepasované a vylepšené HC42 s těžkým zinkalovým vyvažovaným talířem. Přenoska je tam myslím VM2101 a dal jsem tam nějaký teslácký předzesilovač. Magnetofon a to dřevo kolem jsem vyndal a místo toho jsem tam dal teslácký CD přehrávač a mám v plánu dát si tam ještě přípojku na dock iPhonu, zatím tam mám jen 3,5mm jack. Ale ten měnič MD1 nebo MD020 bych rád někde sehnal abych tu Violu měl kompletní.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od ZdenekHQ »

Malý OT: Docela zajímavá vlastnost byla opravdu "tvrdý" AFC u strojů, co byly hodně nestabilní - výsledek byl ten, že když už AFC nezvládalo, rádio mžikem přeskočilo na jinou stanici a kolikrát si toho posluchač ani nevšiml.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
wendik
Zablokován
Zablokován

#50 Příspěvek od wendik »

zdravim mam stejný problém s radiem mam 2 kousky pekné ale fm nefrci tesla echo vlastne možnost preladeni?, nebo kdo provede ja mlada boleslav
Přílohy
P1020563.JPG
(78.95 KiB) Staženo 123 x
ok1hga

#51 Příspěvek od ok1hga »

wendik píše:ale fm nefrci tesla echo vlastne možnost preladeni?, nebo kdo provede ja mlada boleslav

nejdříve si zkus znova přečíst co jsi napsal . . .

a k tomu přeladění . . . nedělej to !
toho rádia je škoda, pokud je jinak v pořádku.
Radši si postav, nebo někde sežeň konvertor !
wendik
Zablokován
Zablokován

#52 Příspěvek od wendik »

tot dobra rada nestorat ztratilo by to hodnotu a konverktor
Odpovědět

Zpět na „Opravy a restaurování starých elektropřístrojů“