Výstupák pro EL84
Moderátor: Moderátoři
Výstupák pro EL84
Ak chces v Bcku prip v AB dvojcine tak to maju v gese www.ges.cz . chod na sortiment polozka 27 su lampy tam daj vystupaky pre gitarove zosiky a mas tam aj 15W pre 2XEL84....
Potom uz jedine navinut doma ale to zahranicie.
Skus po babickach na povalach. Urcite sa dake radio najde. Pripade to aurko.cz Tam su dake lacne stare radia. Aleob cesky historicky radio klub www.radiojournal.cz robieva pravidelne drazby historickych primacov. Taketo zo 60 tych rokov tam nikdo nebere ani zadarmo. Najprv je vyvolavacia cena 10korun ked sa nikdo neprihlasi tak klesa na korunu potom zadara a potom casto konci v kosi priamo na drazbe. Tak skus aj tam. ALe vstup maju povoleny len celnovia klubu.
Jindra2 píše:Co takhle si ho navinout sám, nebo si raději postav polovodičový zesilovač, elektronky patří minulosti.
Lidi, neblbněte s elektronkama!!!!!!!!!!!
Jindra
Takové výzvy jsou sice pěkné, ale ceny elektronek, patic, celých lampových zesilovačů i těch tranďáků svědčí o něčem jiném. Stará a zase rozjetá výrobní linka na výkonové triody bude asi zlatý důl:)
Jestli to potrvá ještě chvíli, nejspíš si výrobu výstupních traf zavedu
Jestli to potrvá ještě chvíli, nejspíš si výrobu výstupních traf zavedu
Právě proto, že to dnes nikdo nepoužívá, tak jsou ceny vysoko. A těch pár snobů (nesežerte mně), co si to koupí, tak ti na to mají.
Jindra
Jakou alternativu mají mladí nadšenci do lampových zesilovačů? ten sběrný dvůr a tráfko 6 cm2 z televize
Co se týče snobů a trhu pro ně, nebudu to nijak zvlášť komentovat, mezi lidi ochotné dát za zesilovač 300-500 000 nikdy patřit nebudu a myslím, že jsou to z velké míry duševní chudáci. Tady jsme předpokládám někde jinde jako konzumenti i jako bastlíři. Rozumný a kvalitní zesilovač vyjde materiálově na nějakých 10-20000 ať lampový nebo polovodičový, jestli má i nějak vypadat. Jsem zastáncem názoru, že průmyslový výrobek by měl mít svoji cenu a spíš trvalejší hodnotu, než levná spotřebka, kterou za 10 let musím 5x obměnit. Nelíbí se mi, když stojí PC zdroj 300,- a vypalovačka DVD tolik, co oběd pro dva v hospodě...