Philips minisystem FW750C, píše "no disc"
Moderátor: Moderátoři
Philips minisystem FW750C, píše "no disc"
- Philip_Fry
- Philip_Fry
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Ale co se dá dělat, je škoda to celý vyhodit.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
elsaz píše:Dobrý den, mám prosbu ohledně této věže. Nejde CD. Vždy najede na cedečko, lehce roztočí a napíše "no disc". Napětí pro celý systém jsem zkontroloval, kondenzátory vyměnil. Všechno ostatní už jede 13 let.Majitel tvrdí, že se asi už 5x opravovalo ale jen to CD. Na desce CD chybí 5V napájení, po najetí disku se objeví, po lehkém roztočení a nápisu "no disc" se zase ztratí. Na desce jsou kromě mikropočítače ještě 3ks drivery TDA 7073. CDčko jsem ještě neopravoval, zkuste poradit, protože všechno je jednou poprvé.
Pozri ci aspon sa snazi ostrit.
Stefan31
Iba doplnim, ze v servisnom manuali su uvedene objednavacie kody podla ktorych sa ND objednavaju a objednavaju sa originalne diely. VSETKO sa objednava podla kodov. Odpor, IO, mikrospinac, laser, VNT, ... ma svoj objednavaci kod. Vtedy je istota ze diel je kvalitny a vhodny (alebo nastaveny) do daneho zariadenia.
Napr. TDA8362... ma pre jeden TV jeden objednavaci kod, pre druhy TV iny kod.
Nemam v umysle tu robit skolenie, ale takme vzdy je potrebne robit aj kontrolu a testy. Lebo nejde iba o samotnu vymenu. Ako moze byt optika univerzalne prednastavena, ked predradny odpor (nie na optike) je v jednom zariadenia napr. 180R a v druhom 220R? Prave to je eliminovane objednavanim cez originalne kody. Aj na tomto fore je niekolko pripadov, ze optika alebo ina suciastky v jednom zariadeni ide a v druhom nie.
Ak sa robi na kolene, tak je tazko. Ale kto vie, poradi si.