FM mikrofon
Moderátor: Moderátoři
-
Suckosu
FM mikrofon
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
-
88.101.26.14
metalgod píše::arrow: Podívej se na polaritu mikrofonu (- je vodivě spojenej s plášťem mikrofonu)Co tam máš za tranzistor?
Tu cívku namotej sedmizávitovou, ladíš jejím roztahováním
Připoj anténu štěnice na anténu rádia a zkus to naladit
Tranzistor tam je BF324-jdu zkusit namotat tu cívku znovu.....
Snad to pomůže
-
SuckoSU
SuckoSU píše:Lidi nevíte někdo kde ještě může být chyba???? Mě už nic nenapadá? Je možný, aby se tranzistor nebo odpor nebo kondenzátor nebo mikrofon při pájení poškodili?
Možné to je , i při oživování můžeš odrovnat tranzistor ani o tom nevíš. Asi bude nejjednodušší vše vyměnit (hodnoty součástek je nutno dodržet )a pak ladit FM rádio . Zkus taky něco změřit , třeba to napětí na R4 a odběr proudu , máš tranzistor zapojený správně? A mikrofon ?
-
SuckoSU
jopein píše:SuckoSU píše:Lidi nevíte někdo kde ještě může být chyba???? Mě už nic nenapadá? Je možný, aby se tranzistor nebo odpor nebo kondenzátor nebo mikrofon při pájení poškodili?
Možné to je , i při oživování můžeš odrovnat tranzistor ani o tom nevíš. Asi bude nejjednodušší vše vyměnit (hodnoty součástek je nutno dodržet )a pak ladit FM rádio . Zkus taky něco změřit , třeba to napětí na R4 a odběr proudu , máš tranzistor zapojený správně? A mikrofon ?
Tak už se mi povedlo to rozjet-mám ale ještě jeden problém-pokud to celý držím v ruce a dotknu se antény, tak to hodně ruší-nenapadá Vás co s tím?
Díky za každou radu
- Artaban001
- DJ_BobiseK
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]