Vrtačka Narex EV8, parametry?

Problémy s elektrickým nářadím

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Eleman

#16 Příspěvek od Eleman »

Tady bohužel neporadím, ale lze předpokládat, ža Narex bude kvalitní a pro tuto vrtačku bude bohatě stačit. Konec konců jiná značka tam asi původně z výroby ani nebyla.
Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od jjilek »

Tak jsem si našel fotku EV 8 na Aukru a skutečně jsem popisoval jinou, "krapet" starší vrtačku. Omlouvám se.
varok

#18 Příspěvek od varok »

Dnes je právě hodně dalších značek sklíčidel do vrtaček, ale málokteré je krásně přesné a hodně z nich hází. Jak jsem psal, v práci nedávno koupili nějaké NO NAME do sloupové vrtačky nale na kužel a háže to, no katastrofa. Zkusím se tedy zeptat na ten Narex. Všem děkuji za rady.
varok

#19 Příspěvek od varok »

Už se povedlo. Sklíčidlo jsem upnul do svěráku, škubnul jsem klíčem a povolilo.
Eleman

#20 Příspěvek od Eleman »

:prst:
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
varok

#21 Příspěvek od varok »

Díval jsem se na stránky narexu a dokonce tam mají odkaz na náhradní díly i na starší typy vrtaček a ta má je mezi nimi. :P
V seznamu příslušenství ale takové sklíčidlo do 8mm nemají, jen do 10mm. V nouzi bych vzal i to, není takový hrozný rozdíl jako vrtačka do průměru 8mm ale sklíčidlo do 13mm.
Eleman

#22 Příspěvek od Eleman »

Do 10-ti mm bude v pohodě a praktičtější než 8 mm.
13-ka je opravdu už moc.
PavelFF

#23 Příspěvek od PavelFF »

Mám taky vrtačku Kombi UM a u ní malé sklíčidlo. Malé sklíčidlo mělo aspoň tu výhodu, že umělo upnout bez házení vrtáky snad od 0,8mm. Vrtáček 1mm určitě. Vrtal jsem s tím kdysi plošňáky.
Sklíčidla do 13mm jsou od 1,5mm a sklíčidlo do 16mm je od 3mm. No možná by chytily i jedničku, ale to jsem nezkoušel. Dneska už mám na tišťáky menší vrtačku.

U několika silnějších vrtáků tehdy otec nechal stočit (nebo zbrousit) dřík, aby se daly uchytit.
Andrea

#24 Příspěvek od Andrea »

Já mám na narexce sklíčidlo do 13 mm, napsáno je na něm od 1,5 mm, ale upne se do něj bez problémů 1 mm.
varok

#25 Příspěvek od varok »

Záleží asi na konkrétním typu. V práci máme na sloupových vrtačkách různé sklíčidla. Jedny od 1-10mm, tam jde upnout i méně než 1mm. To je nějaké staré, ještě poctivě udělané, neháže. Pak máme jedno 3-16mm, trošku novější. Vrták pod 3mm tam nejde, už i vrták 2,5mm prokluzuje při větším zatížení. Pak koupili úplně nové NO NAME 1,5-13mm, pod těch 1,5mm nejde a navíc háže jak prase.
varok

#26 Příspěvek od varok »

Díval jsem se po obchodech, v práci a doma mám ještě jednu nrex vrtačku a sklíčidla nemají název Narex, ale je tam MAS Made in Czechoslovakia. Takže Narex přímo sklíčidla asi nevyrábí.
varok

#27 Příspěvek od varok »

Jelikož jsem prohledal kde co, internet i obchody a nikde nemají sklíčidlo do 8mm, chtěl bych poprosit o radu. Nemá prosím někdo tuhle vrtačku, tedy EV8 v původním stavu, tedy neupravovanou, Jaké tam je origo sklíčidlo? Děkuji.
varok

#28 Příspěvek od varok »

Dobrý den, chtěl bych opět poprosit o radu. Jak jsem tady kdysy řešil, tak jsem koupil stařičkou vrtačku Narex EV-8. Je super, vyměnil jsem jen sklíčidlo. Protože původně tam bylo do 13mm, i když vrtačka má max. průměr vrtání 8mm. Tak jsem tam dal do 10mm. Teď jsem na aukru našel aukci, kde někdo draží tu samou co mám, ale s regulací otáček. Hledal jsem po netu a našel jsem, že se vyráběli dvě verze. Jedna bez regulace EV-8 a druhá s regulací EV-8 H3. Chtěl bych se zeptat, jestli by šlo namontovat ten spínač s regulací i do té mé vrtačky, která původně regulaci neměla. A nekupoval teď někdy někdo nějaký spínač s regulací na nějakou vrtačku narex? Potřeboval bych vědět, kolik se zhruba pohybuje cena.
pepik9

#29 Příspěvek od pepik9 »

varok

#30 Příspěvek od varok »

Aha, já jsem hledal všude možné. Našel jsem plno stránek s ND, ale nikde nebyly ceny. No, neumím hledat. Děkuji.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické nářadí“