Jak vyměnit "Podsvícení" (SMD LED) u mob. telefonu
Moderátor: Moderátoři
-
LiborHrabovský
Jak vyměnit "Podsvícení" (SMD LED) u mob. telefonu
Mám takový problém,snažil jsem se vyměnit podstvícení klávensnice na mé Motorole V551. Bohužel tam jsou 0,5mm SMD LED které jsou jaksi napájené ze spodu kontaktní plochy.
Koupil jsem si 6 modrých SMD za které jsem zaplatil v GME 90kč.
Mikropájkou jsem doslova propálil ty staré led na desce a pak jsem se snažil připájet nové led,bohužel bezúspěšně.
Jsou příliž drobné,na mikropájde mám docela tenkou špičku ale stejně to nejde.
Má někdo nápad jak to udělat ??? prosím.
Děkuji
Spicku na mikropajke je treba mat uplne do spicu, alebo plochu.
Oživenie umrtvených RJ, tacho, immo, airbag, diagnostika automobilov, chiptuning, kódovanie a dorábky systémov, autoelektrika, zabezpečovacie a kamerové systémy
-
LiborHrabovský
Hlavně je problém v tom že plošky které se pájí (Anona a katoda) jsou jakoby ze spodu LEDky. A taky to že se ta LEDka pořád převaluje.
-
LiborHrabovský
Oživenie umrtvených RJ, tacho, immo, airbag, diagnostika automobilov, chiptuning, kódovanie a dorábky systémov, autoelektrika, zabezpečovacie a kamerové systémy
-
LiborHrabovský
Už mi to ted šlo lépe protože jsem to dělal ráno a né večer a taky jsem si udělal na hrotu plochou špičku. Akorád jsem ještě k tomu včera večer odpájel pájecí plošky na základní desce telefonu. No vyřešil jsem to tak že jsem vytáhnul z drátu jedno tenké vlákno a natáhnul jsem to z místa kde to nebylo odpájené do místa kde jsem tu plošku odpájel.
Dnes jsem si koupil v GME 1mm SMD LEDky které jsou mnohem větší a jde tam už poznat kde je anoda a katoda a taky jsem zaplatil za jedku jen 3kč.
-
LiborHrabovský
-
LiborHrabovský
Radsej to niekomu dat nech to urobi, ako to potom pekne dokaslat.
-
Návštěvník