Philips 21PT4425/58, chassis L9.2E AA, 2krát blik
Moderátor: Moderátoři
- anakondiel
Philips 21PT4425/58, chassis L9.2E AA, 2krát blik
Dostal sa mi do rúk tento televízor, po zapnutí ledka 2krát blikne, a počuť že by chcel VN zdroj nabehnúť, no nenabehne, po otvorení a vizualnom preskumaní som zistil ze doska na hrdle obrazovky predpokladam RGB modul, je zadymená, sú tam tranzistory KF422,423, po vypajkovaní som ich premeral a zdaju sa byt prerazene.predpokladam ze TV sa po vymene tranzistorov bude spravat rovnako, tak sa Vás skusenejsich chcem opytat čo môže byť teoreticky ešte odpalene,Za odpovede dakujem
Zapoj zdroj na nahradnu zataz a napis sem ake vystupne napatia si nameral.
Musis ist postupne. (Potom sa mozeme bavit dalej.)
(Zdaju sa byt prerazene. Tak su, alebo nie su?) Ako sa mozes pustit do opravy TV, ked nevies zmerat tranzistor.
A ako tak pozeram do schemy, ja na CRT paneli ziadne KF tranzistory nevidim, nie su tam nahodou BF422, BF423?
anakondiel píše:... po otvorení a vizualnom preskumaní som zistil ze doska na hrdle obrazovky predpokladam RGB modul, je zadymená, sú tam tranzistory KF422,423, po vypajkovaní som ich premeral a zdaju sa byt prerazene.predpokladam ...
Co sa zdá, je sen.
A ja zasa predpokladám, že si sa tu registroval len preto, že až sa ti náhodou pos*ere telka, tak ju budeš mať rýchlo (a hlavne zadara) opravenú ...
- anakondiel
anakondiel píše:Studoval som rozne vlakna, a ...
Nezaoberam sa konkretne TV, tak prepacte tu neznalost, ...
Ako som pisal, s Tv sa nezaoberam , kam pripojit nahradnu zataz(ziarovka?), a ktore konkretne napatia zmerat, za pomoc dakujem
Ještě jsi jich nastudoval málo - všechno tu bylo už 100x
Toto není "polehčující okolnost" - a zaoberaj sa tým, čomu hovieš ...
A ještě si taky přečti aspoň Pravidla:
3. U tazatelů se předpokládá určitá úroveň znalostí věcí z branže. Proto než založíte nové vlákno, zamyslete se nad tím, zda splňujete tento předpoklad a jste vůbec schopni podat základní informace o vašem postupu při opravě, způsobu měření a samotné definici závady ("mrtvola", nenabíhá zdroj či VN bez zátěže, pod zátěží, nepřítomnost obrazu nebo zvuku, deformace obrazu atd.). A HLAVNĚ o naměřených hodnotách. Dotazy typu "Nejde mi televize. Prosím co mám vyměnit, šroubovák mám", končí většinou v koši (anebo jsou bez dalšího vysvětlení nenávratně smazány).
- Philip_Fry
- anakondiel
Philip_Fry- presne toto som potreboval , to nakopnutie, teraz aspon viem coho sa mozem chytit. Vsetky BF ka nie su odpalene, zo tri kusky, bola pod nimi zahorena doska , pre istotu skontrolujem vsetky, akurat u nas neviem zohnat nove, tak budem musiet objednavat. Zatial dakujem chlapi.