Philips FA761/00

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
paveltl

Philips FA761/00

#1 Příspěvek od paveltl »

Tenhle zesík jsem dostal jako nefunkční, ale byla v něm jen vadná pojistka a už zas hraje.
Bohužel není zrovna v kondici, takže bych uvítal pár rad:
1. Nemáte k němu někdo servisní dokumentaci?
2. Pravý kanál má na výstupu 7mV, levý 31mV což se mi zdá už dost. Dá se s tím něco udělat, nebo je to ještě v pořádku?
3. Při přepínání vstupů odstakuje výstupní relé a hned zas přiskočí. Otázkou je jestli je to funkce, nebo nějaký projev závady.
4. Na obou výstupech do odporové zátěže 8R je při výstupním napětí 11VAC krásná sinusovka 20Hz-20kHz, stačí tahle kontrola, nebo to o zesíku moc nepoví?
5. Šum při otevřeném vstupu a volume na plno je cca 20mV střední hodnoty s občasnými špičkammi 50mV. Přeslech při 1kHz/1V je 40mV s namodulovaným šumem 10mV. To ale asi o zesíku nic neřekne.
6. Po hodině trápení je na výstupech 18mv a -52mV.

Copak by jste doporučily ještě přezkoušet aby mi to něco řeklo o stavu zesíku? Na první pohled se zdá zesík v pořádku, až na to malé chybové výstupní napětí. Může třeba zakmitávat nebo dělat jiné nepřístojnosti, jenže jak jej ještě víc potrápit?

Víceméně bych uvítal jakoukoliv radu jak potrápit neznámý zesík abych se o něm dozvěděl co nejvíce. Předem díky za jakékoliv poštouchnutí správným směrem.
BOBOBO

#2 Příspěvek od BOBOBO »

paveltl

#3 Příspěvek od paveltl »

Tam mi bohužel nikdo neodpověděl, tak zkouším jestli tady nebude sdílnější.

Docela nerad bych jej připojil na bedny aby mi pak třeba upálil výšky nebo je jinak zničil.
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“