nabíjení přes USB

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
wlezley

nabíjení přes USB

#1 Příspěvek od wlezley »

Nevíte někdo jak se jmenuje konektor na MP3 (foťáky ho mají taky) přes který se nabíjí příp. propojují s PC?Ten kabel má na jedné straně klasický USB a na druhý je malý co má zkosený boční hrany.Chtěl bych si udělat 5V nabíjecí kablík do auta a nedaří se mi nikde vygoglovat jak je zapojený ani kde se dá koupit :-(
dj_Paul

#2 Příspěvek od dj_Paul »

asi máš na mysli miniUSB konektor,ale nikde jsem je neviděl,jedině koupit hotovel kabel a jeden konec ustřihnout
wlezley

USB nabíjení

#3 Příspěvek od wlezley »

Uříznutí by nevadilo, 300 Kč za nabíječku do auta bych ještě šluknul ale to samý ze zásuvky (230V) jsem nikde neobjevil pod 5 stovek.Přitom je to jen stabilizovaných 5V.Problém je jen v zapojení toho mini USB, jestli se tak jmenuje.
right13

#4 Příspěvek od right13 »

je to presne to iste ako normalne USB...ma to take iste zapojenie..obal je - jeden je + a tri datove
DJ_BobiseK

#5 Příspěvek od DJ_BobiseK »

right13 píše:je to presne to iste ako normalne USB...ma to take iste zapojenie..obal je - jeden je + a tri datove

kravina.... :D
nalavo je +,napravo je -a aj kostra, tie DVA su data out a data in
nekmil

#6 Příspěvek od nekmil »

Ani žádné "data in" ani "data out"
viz zde http://www.hw.cz/Teorie-a-praxe/Dokumen ... hrani.html
DJ_BobiseK

#7 Příspěvek od DJ_BobiseK »

tak + a - nooo :twisted:
ale jemu ide aj tak o 5V :wink:
DRAKE

#8 Příspěvek od DRAKE »

nevíte někdo jakej je maximální dovolenej výstupní proud USB v Pc popř. jestli je to opatřeno nějakou nadproudovou pojistkou. Dik
Ježíš na kříži zaplatil za naše hříchy a tím nás osvobodil od věčné smrti. Platí i pro bastliře :-).
Filda

#9 Příspěvek od Filda »

DRAKE píše:nevíte někdo jakej je maximální dovolenej výstupní proud USB v Pc popř. jestli je to opatřeno nějakou nadproudovou pojistkou. Dik

No nevím jestli je tam pojistka ale max proud z toho jde vytáhnout tuším 500 mA (někde jsem to četl)
rnbw

#10 Příspěvek od rnbw »

USB 1.1 - max. 500mA, poistka byva bud poly-fuse ("samoopravujuca") alebo normalna alebo aj ziadna - zavisi od toho, ako vyrobca setril :)
wlezley

USB konektor

#11 Příspěvek od wlezley »

Jsem trochu chytřejší: USB mini B5 většina MP3 a některé foťáky.USB mini B4 např.foťáky NIKON.Zapojení http://www.krup.cz/schema20.htm
IXOXI

#12 Příspěvek od IXOXI »

MiniUSB by mělo jít koupit v GESu, kupoval jsem jen normální, ale myslím, že by mohli mít oba.

Zákl. desky by měli mít proudovou ochranu, ale u čipsetů i865 a i875 byla vypušťěna. Proto bych doporučil buď dávat pozor na desku nebo udělat sám ochranu.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“