Když se nikdo neozve do soboty, tak ti to můžu změřit (radši se ale připomeň). Předběžně ti můžu říct, že jeden pin je spojen s hrotem (uzemnění), jedna dvojice pinu je do "zkratu" (termočlánek) a druhá dvojice má 12ohm. Pokud se nepletu, tak 3 a 5 by měl být topný odpor a 2 uzemnění.
Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
Náhradní topné těleso do podobného pera jako je SL-11 stojí podobně jako celé nové pero, takže radím koupit nové. Rovněž můžeš koupit levnější verzi s jinými hroty (pokud teda nemáš doma zásobu starých hrotů, které pak nevyužiješ).
K Gesu mají dvě pera SL11, jedno stojí 259,- a druhé 319,- (to za 319 mi připadá uplně stejné jako mám já a za 259 je z modrého plastu). Které je to nové ?
Asi modre.... treba vymontovat hrot novsie maju caa 1,5 cm aspon myslim zatial nemam starsie su dlhsiee caa 2,5 cm... prevdu povediac to casto nemenim tak nech niekto upresni rozmery...
V GESu mají toto, tedy to nové pero je SL-NI... Staré provedení mají ve více typech, jak to tak vypadá a jsou k němu i hroty... asi tedy koupím zase to staré a k němu nějaké náhradní hroty
EDIT:
Nebo poradíte jiné odzkoušené pero, levnější a s dostupnými hroty, které bude pro pájku podle Stepy fungovat?