Aktivní rozbočovač
Moderátor: Moderátoři
Aktivní rozbočovač
Má z Vás, zdejších odborníků, někdo nějaké zkušenosti - pokud ano, prosím o radu.
Děkuju.
Případně se domluvit s technikem od UPC, aby v rozvodné skříni přepojil odbočku do tvého bytu na výstup odbočovače menším útlumem, aby se pokryly ztráty.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
Kvalitní koaxiál mám a musím použít 2 rozbočovače (Hybridní) - jeden u zásuvky v obýváku a druhý v předsíni kde signál rozvádím do dvou pokojů k TV. Co se týče zásuvky v obýváku, tak na jednom vývodu je modem a z druhého vývodu beru signál pro 3 TV.
A právě v těch pokojích, za druhým rozbočovačem, televize dost kostičkují. A volat technika na zesílení signálu nechci. Zaprvé je těžké a hlavně drahé volání a za druhé proč bych měl platit za výjezd technika cca 250kč ?
Pak tedy použít to co navrhuje ZdenekHQ.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
Asi by se hodilo projet výstup ze zásuvky spektrákem, jestli mezi kanály nebo i mimo "pásmo zájmu" není vražený nějaký silnější signál, který by mohl způsobovat v aktivním rozbočovači křížovou modulaci.
http://www.aerial.sk/eshop/index.php?pa ... t&Itemid=1. UPC ich tu u nas uz bezne montuje.
Za nou by si uz v pohode mohol riesit hviezdivovy rozvod na TV. Jeden rozbocovac tymto padom zrusis.
Zde se chci omluvit za chybnou formulaci
Eleman píše:Bylo by asi zajímavé změřit úrovně signálu. Nepřijde mi, že by se útlum dvou rozbočovačů v kaskádě (cca 7dB) musel až takhle dramaticky projevit
na zásuvce by mělo být cca 60dBuV . . . už si to přesně nepamatuji . . .
mám odzkoušeno, že mi to doma chodí na 100% už od 33dBuV.
Takže ty bys měl mít rezervu cca 27dB a 2x rozbočovač udělá asi -8dB . . . takže by tam pořád měla být 19dB rezerva.
ale protože "Bipolar" napsal: "a do druhé TV jde analog se šumem - asi 16 programů", (viditelný šum na analogu může být od cca 40dBuV) tak si myslím že to stím signálem v zásuvce tak slavný nebude . . . odhadem tam bude pod 50dBuV
- Přílohy
-
TV rozvod B.png- (1.23 KiB) Staženo 125 x
Jindra
- Přílohy
-
UHF zesilovač v práci.png- (5.13 KiB) Staženo 157 x
Pravda, už se mnou absolvovala nějaké to hledání signálu a jeho roztahání od tří pokojů až po třípodlažní penzion, tak se neptá, jestli je to takto nutné. Asi je, protože to funguje a přitom to v bytě nijak neruší. Spotřebovalo se sice o pár metrů víc, aby žádný z nich nekřížil naše stezky, ale zato bez zesilovače.