Nabijecka autobaterii Tronic T4X (z Lidlu)
Moderátor: Moderátoři
-
E
E8
maja19 píše: Chtěl jsem něco srdečného napsat uživatelům co píší věty typu... pokud je dobíjecí soustava OK, není třeba se o baterku starat, ale raši jsem to smazal abych nepsal hanlivé výrazy.
Dobíjecí souprava může být OK, ale baterce je to prd platný, když auto stojí venku v zimě, ráno jede 2,5 km do práce, pak 8,5 h stojí venku a odpoledne jede zase jen ty 2,5 km domů.
Startování, světla a topení mají spotřebu takovou, že těch 5 km jízdy nestačí pokrýt ten úbytek.
Proto musí baterka jít občas na nabíječku, nebo se musí provést delší jízda.
-
Návštěvník
A kutilmile - nelituju tě
-
gumi
A teď dávej pozor: Dílenská nabíječka s omezením nabíjecího proudu na 5A bude ty 3500A.s doplňovat 700sekund, při započítání koeficientu účinnosti cca 1,4 (cca 70%) to bude skoro 1000 sekund - neboli v ideálním případě skoro 12 minut, v reálném skoro 20! Ale alťas s proudem 55A, i když bude živit světla a další spotřebiče v autě - bratru 20-22A, pořád ještě zbyde víc než 30A, které může cpát do baterky - a při takovém proudu to zvládne za necelé 2 minuty, i když bude zapnuto víc spotřebičů, tak za 3 - už chápeš, co míním "rychlým vrácením energie do baterky"? Je rozdíl vrátit odebraný náboj za dvě minuty a za 20 - to myslím rychlým a pomalým doplněním. Ono to tak v reálu není - nabíjecí proud poměrně rychle klesne na nějakých 8-10A, ale i tak se v autě baterka dobije na původní stav relativně rychle - důležité je, aby se dobíjení zastavilo na mezi, než začne více plynovat a nabíjecí proces ztratí účinnost. Faktem taky je, že těch 10 minut chodu po startu je absolutní minimum - pokud auta jedou kratší dobu, je zázrak, že se baterky stíhají dobíjet... No a za 10-15 minut se ujede minimálně 10-15km... Pokud někdo nenechá auto bez světel naprázdno vrčet 10 minut na 1500otáček, aby si baterku dobil...
A kutilmile - nelituju tě
-
gumi
-
gumi
Asi 6x jsem s ní nabíjel různé akumulátory a měla problém se rozjet a teď už nenajede svítí jen kontrolka že je připojená do sítě .
Jde o to že nemůžu najít záruční list a chtěl bych poprosit jestli ho tu někdo nemá jestli by mě ho nepůjčil , na oplátku pošlu na zpět se záručákem 2x2 žárovky OSRAM H1 a H7 , dík.