Alternator Nissan Sanny

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
SERDA

Alternator Nissan Sanny

#1 Příspěvek od SERDA »

Ahoj chlapi,
mam alternator "Hitachi 23100 77A /LR165-707B" regulator uvnitř, původně Nissan Sanny 91čka benzin. Potřebuji zapojit mimo origo auto.
Vývody + bat, S a L . Čili celkem jasné, ale nemůžu nikde sehnat šématko páč udajně kontrolka spíná přes nějaký relátko a kolik má mít kontrolka W?(W jsou důležité pro nabuzení)
Neví někdo? Předem díky jirka
Serda124
Atlan

#2 Příspěvek od Atlan »

zobrat merak diodovy test bud na L alebo S proti kostre nameras ubytok v jednom smere 0,8V tam bude vyvod zo stredu a ide tam bud otackomer alebo rele kontrolky dobijania, druhy vyvod bude na budenie bud cez ziarovku 2-4W (vraj pre elektronick reglery ide 4W) ale moze ist aj priamo cez poistku a spinacku... zalezi od prevedenia...
SERDA

#3 Příspěvek od SERDA »

Atlane dík,
ale symboly znám S je od klíčku
a L je kontrolka - jen nevím jak ji zapojit. Jestli klasika mezi dva + k tachometru a nebo již zmíněné relé. Bohužel sehnat šema Nissanu je nad mé síly. Díky
Serda124
Zaky

#4 Příspěvek od Zaky »

Ahoj, zaregistruj se na www.nissanclub.cz a stáhni si servisní manuál na Nissan Sunny, schémata tam jsou, vše je anglicky. Případně ti zítra kouknu, jak to má Almera, bude to dost možná stejně.
Michal
SERDA

#5 Příspěvek od SERDA »

Ahoj Michale,
tak jsem něco stáhnul, ale bohužel jsem ročník co se učil jen rusky a tak jsem z toho magor. Když budeš tak hodný a podíváš se na to, budu rád . Děkuji Jirka
Serda124
Zaky

#6 Příspěvek od Zaky »

Pogooglil jsem, E je kostra, B je silový výstup, na S se po zapnutí klíčku připojí +, L je kontrolka dobíjení, je zapojená proti +, výkon není na tom schématu uveden (zkusil bych 2W). L může být sepnuto relátkem k zemi, pro kontrolu žárovky, pro funkci nabíjení netřeba řešit.
Michal
SERDA

#7 Příspěvek od SERDA »

Michale super,přesně toto jsem potřeboval. Díky moc všem Jirka
Serda124
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“