Přehřívání nb Asus

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
forbidden
Kontaktovat uživatele:

Přehřívání nb Asus

#1 Příspěvek od forbidden »

Dostal jsem na stůl noťas od Asusu, s tím, že se vypíná a prý pořád funí větrák naplno. Větrák jim prej známej měnil nedávno a průduchy jsou vysátý. Tak jsem ho hodil na stůl, spustil Intel Burn test a do 10 s byl tuhej, teplota v klidu 78 °C, v zátěži přes rozsah utilitky. Bylo mi to divný, tak jsem oddělal chladič a koukám, že nějakej šikmookej hňup z chladiče nesundal papírovou pásku, která bývá nalepená na tom čtverečku s pastou.
Nechápu ale, že nějakej technik, je schopnej sehnat větrák, vyměnit ho a není mu vůbec divný, že jede stále naplno 8O

Tak pro inspiraci...
keemo

#2 Příspěvek od keemo »

To mohol aj ten chytrolin co ten fukar menil skontrolovat,v akom stave je pasta-bol by to zbadal...
Mourek
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Mourek »

Já měl nedávno na stole fujitsu siemens kterej řval větrákem no a tam byl ten pruchod vzduchu uplně zalepený. tak vyčistit namazat fofrník a jede to dál
Vojta7

#4 Příspěvek od Vojta7 »

Já mám na HP Compaq 610 z Alzy po zátěží 96°C na procesoru (program Speccy) a chladič (který z nějakého důvodu není měděný ale hliníkový) má podle měření klasickým multimetrem s teplotní sondou 78°C:lol:
Větrák se ale bez zátěže vypíná a notebook funguje :lol:
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od forbidden »

No on ten Asus taky fungoval po dobu záruky, po záruce začal padat, asi to bylo vypočítaný.
kbulda

#6 Příspěvek od kbulda »

Papírová páska bylo kurvítko.
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od otakarv »

Kurňa,já mám HP ProBook 4710s a už hezkou dobu se mi zdá,že větrák jede stále na zvýšené otáčky(také se toho všimlo pár lidí).Ještě je v záruce a nedávno se mi rapídně snížila výdrž batérie,prodejce mi však řekl,že u výrobce toto nelze reklamovat,jedině že by skončila úplně(tj. kdybych odpojil napájení ze sítě,tak by notenbook vypnul,nejel by na baterií).
hafca

#8 Příspěvek od hafca »

Já sice u HP530 neměl nalepenou papírovou pásku, ale zase ušetřili na pastě. Notebook se neuvěřitelně hřál i přesto, že větrák běžel na plné otáčky. A stačilo na to jen brouzdání na internetu. Za necelé 3 roky původně snad teplovodivá pasta úplně ztvrdla. Musel jsem jí odškrábat dřívkem, jinak sundat nešla. Po nanešení nové je notebook téměř studený. Jen kdyby to rezebírání bylo jednodušší. :cry:
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od otakarv »

Tak včera mi můj notebook HP ProBook 4710s začal zamrzat :cry: .Teplota zespod hlavně pod touchpad-em byla nesnesitelná.Stáhnul jsem si z netu prográmek,nástroj pro zjištění a přehledný výpis detailních informací o instalovaném hardware Speccy,ten mi vypsal teplotu CPU během hovoru na skype až 90°C,základné desky okolo 100°C a pevné disky 85°C.Poprosil jsem strejdu Googla aby mi našel povídání o přehřívání notebooku HP a tam jsem se na jednom foru dočetl o mé problematice.Jistý touchwood tam radí Toto.Já stlačený vzduch ani kompresor nemám,tak jsem použil silný vysávač podle Tohoto návodu.Moc jsem výsledku nevěřil ale po zapnutí notebooku jsem byl nadmíru překvapen jak se větráček ztišil a zahřívání se po 1,5h provozu projevilo CPU 43°C,základní deska 53°C a pevné disky 37°C,takže OK.Marné,za ten rok a půl se tam muselo nausazovat prachu.Notebook je ještě v záruce takže jej nemohu otevírat a jak jsem si prohlížel servismanuál tak souhlasím s hafcou.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“