Zdroj PC-ATX
Moderátor: Moderátoři
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Taky mě napadlo upravit stand-by zdroj tak, že bych odstranil tu 5 V větev a stabilizaci přepojil na tu větev pro napájení 494 a zároveň z ní živil ventilátor. Bylo by možné napájet 494 napětím asi 14 V? Teď má přes 20 V.
-
AmarokCZ
- Kontaktovat uživatele:
Lukas-Peca: univerzální návod na přestavbu ATX zdroje včetně proudové ochrany najdeš zde.
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
celá nová akučka). Zdroje byly dle kusu pod 5V při zátěži nestabilní, ale já potřeboval 14V a max. 18A. I je reulovatelné
+- 0,2A až -- víc jak 18A jsem nezkoušel (dalo by to víc, ochranu sem nastavil na 18A také k vůli max. rozsahu Metexu. Na akučky to bohatě stačí a teď když mám ubastlenou elektr. zátěž s měřením I, mohu víc experimentovat) Bižutérii kolem TL494 jsem nechal, odpojil
a upravil pouze označené. S jedním ATXem jsem musel trochu experimentovat - toto chéma opravu není univerzální a vyžaduje nějaké zkušenosti. Další schéma 1 - 30V jsem ještě nezkoušel. Ale zapojení je podobné. Hlavně nezapomenout na kondíky! Při oživování použijte žárovku nebo výkonový R.
Upozorňuji mladé bastlíře, že i když se předělávka jeví jako banalita, jsou rizika urazu i zklamání velké.
Také přeji všem hlavně hodně štěstí a pak zdraví. (na Titaniku byli zdraví všichni
- Přílohy
-
atx_schema_03.zip- (156.61 KiB) Staženo 864 x
-
AmarokCZ
- Kontaktovat uživatele:
milous2: žádná pohádka to není - moje řešení je jednotné, jenže když si někdo začne vymýšlet ptákoviny jako "mě se tam to trafo nechce dávat", tak to už není o tom, že to nejde, ale že se nechce
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele: