Bezdrátový odpalovač blesků JJC-JFT1

Bezdrátová pojítka, vysílací a přijímací technika, diskuze o VF technice, zařízeních a konstrukcích, konstrukce a parametry antén

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
jirifno

Bezdrátový odpalovač blesků JJC-JFT1

#1 Příspěvek od jirifno »

Ahoj.
Chci se zeptat jestli někdo nezná nebo neví o schématu přijímače tohoto odpalovače blesků (viz. foto).
Přijímač mi sám od sebe někdy v nepravidelných intervalech odpaluje blesk. Jinak funguje bez obtíží. Vysílač jsem odpojením baterie vyloučil, blesk to nedělá taky. Zbývá tedy jen přijímač. Potřeboval bych radu jestli někdo neví, jak ev. upravit vnitřní zapojení, aby toto nedělalo. Vím. Je to číňan, ale na takové to domácí žvýkání :)
Děkuji za rady.
Přílohy
JJC JF-T1.jpg
(30.04 KiB) Staženo 133 x
Eleman

#2 Příspěvek od Eleman »

Vzhledem k tomu, že to nejspíš frčí na 433MHz, tak bych podezříval rušení.
Stejně jako jsem musel zrušit u rodičů bezdrátový zvonek, kterým se někdy nedalo dozvonit a jindy (spíše vyjímečně) zvonil sám, aniž by se kdokoliv dožadoval vstupu. Vyzkoušel jsem neúspěšně tři různé typy. :cry:
Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
jirifno

#3 Příspěvek od jirifno »

Máš pravdu. Jede to na 433MHz. Doma máme dvě bezdrátové meteostanice, které taky na té frekvenci pracují, ale nemyslím si, že by za to mohlo rušení. I když vyloučit to nemohu. Obě meteostanice se synchronizují v intervalu jedné minuty a samovolné odpalování se děje v různých časových intervalech. Někdy 5x po sobě během minuty pak je třeba pět minut klid atd.
Myslíte si, že by tedy byla vhodnější frekvence 2,4GHz?
ok1hga

#4 Příspěvek od ok1hga »

jirifno píše:Myslíte si, že by tedy byla vhodnější frekvence 2,4GHz?

ne, umíš si vůbec představit co je na 2,4G bordelu ?

muselo by to být jako datový přenos a to by se ti do klíčenky nevešlo !

já by ch se držel těch 433 nebo 434 MHz ale chtělo by to nějaký solidní selektivní přijímač, vysílač řízený krystalem a nějaké lepší kódování . . .

a proč ti to teď dělá psí kusy ? no samo, je to rušení !
jirifno

#5 Příspěvek od jirifno »

Včera jsem to ještě testoval a zjistil jsem, že ono to tím rušením asi nebude. Problém je s největší pravděpodobností s tím přijímačem ve spojení s bleskem. Pokud nepřipojím blesk vypadá to, že funguje korektně. Po připojení blesku začne vysílat impulsy k odpálení blesku.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od forbidden »

A co 868 MHz? Tato frekvence se zatím nepoužívá tak masově jako 434 MHz.
ok1hga

#7 Příspěvek od ok1hga »

forbidden píše:A co 868 MHz? Tato frekvence se zatím nepoužívá tak masově

to sice ano, ale neselktivní přijímač je stejně k ničemu . . .

pomalu na každém baráku je BTS některého z operátorů a ti mají ERP v desítkách wattů . . .

jedinou cestou na 869 MHz je zase selektivní přijímač . . .
jirifno

#8 Příspěvek od jirifno »

Pro tuto frekvenci se tyto zařízení nevyrábějí. Jen pro ty dvě výše uvedené a o ty mi právě jde nejvíc. Ještě se dělají buď čtyř nebo šestnácti kanálové. Ty druhé budou asi vhodnější k eliminaci rušeni na dané frekvenci.
ok1hga

#9 Příspěvek od ok1hga »

jirifno píše:Ještě se dělají buď čtyř nebo šestnácti kanálové. Ty druhé budou asi vhodnější k eliminaci rušeni na dané frekvenci.

odpověděl sis sám . . . je to tak.
Odpovědět

Zpět na „Bezdrátová technika a technologie, VF technika“