Kondenzátory - na napětí cca + 30-50% dle schématu. U elektrolytů se dává i větší rezerva (tu např. u toho 16ti voltovýho na 12ti voltech moc nemáš). Další věc, když už na to máš tišťák, jsou rozměry... Ale to všechno jde v datasheetech najít
Morske akvarium 2 , doplnovani stopovych prvku
Moderátor: Moderátoři
- frantajetel11
Kondenzátory - na napětí cca + 30-50% dle schématu. U elektrolytů se dává i větší rezerva (tu např. u toho 16ti voltovýho na 12ti voltech moc nemáš). Další věc, když už na to máš tišťák, jsou rozměry... Ale to všechno jde v datasheetech najít
- blackchicken
tak pomaaali ale jiste se chylim ke konci. 2PWN sestavene, zitra dodelam treti, to uz bude rychlovka, vse zatim funguje jak ma. Tak, ted jsem dokreslil navrh napajeni. Posilam foto z telefooonu po tme, takze nic moc ale melo by tam byt videt dulezite. Nakonec jsem nekomlikoval situaci a vybral system: pinaci hodini, napajeni 12v kablem prez jack do bedny, je tam jeste jeden jack s kterym je moznost pripojit dalsi bednu rozsirovaci napr se 4mi cerpadly pro specialni slozkove krmeni phyto a zoo planktonu pro nonphotosynthetic specialitky hehe. Kazdopadne, vzdal jsem se stale sviticich diod, protoze to bych musel mit spinacky vevnitr a na to jsme jeste maly pan, ale treba priste, kdo vi
http://www.ges.cz/cz/pls-20sb-GES06614684.html
a k tomu protikus po jednom, sam si ty kovove vnitrky klestickama pridelam k dratu a zaklapnu do plastu. Jak to resite vy? DOcela se mi s tim prace libi a zamek asi nepotrebuju, takze bych vzal female 2-3 konektorovou, at to trosku vypada.
Mrknete prosim na to jestli mate nekdo cas a chut, zitra bych to chtel doleptat a dopajet na co mam jeste soucastky a v po dokoupit zbytek a de se odvalu paaac uz mam v merku prvni testovni led svititlo na creeLED.
Potreboval bych sehnat tohle, nezna to nekdo? Nevite kdy bych to sehnal? Pouziva se to pro kryti stropnich svetel, ale nikde to nemuzu najit. Oka cca 1cmx1cm
http://mlinimpexp.files.wordpress.com/2 ... .gif?w=450
Zatim a jeste jednou moc dikec.
Jo jeste jedna vec me napadla, kdyz jsem udelal prvni PWN a odzkousel, potik mam na dratech paac pujde do panelu, tak to nefungovalo, motor nesmyslne menil otacky, sem si rikal, ze jsme to spatne obkreslil, spatne spajel, spatne objednane soucastky, ale pak jsme zjistil ze je spatnej potik, je to vubec mozne? No kdyby byl na desce natvrdo tak nevim, stacil zmacknout a uz to slapalo, prepajel jsme novy, nastesti jsem jich koupil vice, a slapalo to jak hodinky, druhe PWN s tretim potikem napoprve na jednicku. Stalo se vam nekdy ze vam uplne nova soucastka nefungovala? Ja si jen rikam, co kdyby byl spatnej trazistor, nebo kondik, to bych ja vzivote nezjistil. Zdarec.
- Přílohy
-
plosnak.jpg- (258.25 KiB) Staženo 141 x
- blackchicken
- frantajetel11
- blackchicken
- blackchicken
Takze, davkovacka hotova, jeste neni v provozu ale predpokladam dle letmych zkousek bude fungovat perfektne. V prvni rade vam chci vsem moc podekovat, bez vas bych to nezvladl. Specialne tobe Frantisku, dikec moc, tu prvni kopu co jsem vytvoril s napajecim obvodem, to byl nejakej mozkovej zkrat, napodruhe (kupodivu sam) to bylo uz ok heh. No co no
P.S. Dalsi projekt jsou cree ledky a velice, ale velice mne zaujal projekt ARDUINO. Tipci ftom delaj dooost pekelny veci. Viz napr tohle:
http://www.saltwatermasters.com/forums/ ... ller-build
(Urcite nebudu delat nic tak komplikovanyho na zacatek, rozednivani a stmivani je muj strop), kazdopadne mereni teploty, PH sonda, pokud mozno Kh sonda, redox potencial, vypinani cerpadel, nekolik programu napr krmeni, ruzne druhy vln,(pokud mozno spojeni s telefonem, upozorneni sms na vysokou teplotu, automaticke spinani vetraku, vypnuti prvniho okruhu svetel v pripadu neuchlazeni, atd atd) to me kua zajima, pokud vezmu v potaz cenu jak zarizeni tak jednotlivych shieldu, time, LCD. To vypada na zajimavou hracku pro honzika pod stromecek hehe. Co myslite, na netu je spousta programu volne ke stazeni. Nebo existuje neco podobneho stejne zajimaveho? Dikec, at se dari.
- Přílohy
-
IMG_4544.jpg- (249.08 KiB) Staženo 99 x
- blackchicken
- Přílohy
-
IMG_4559.jpg- (269.13 KiB) Staženo 98 x
-
IMG_4554.jpg- (214.22 KiB) Staženo 138 x
-
IMG_4548.jpg- (271.17 KiB) Staženo 127 x
-
IMG_4544.jpg- (273.61 KiB) Staženo 108 x
- frantajetel11
Jinak nic proti arduinu, ale šlo by to udělat i s jinym procesorem.
A na začátek: mereni teploty, PH sonda, pokud mozno Kh sonda, redox potencial, vypinani cerpadel, nekolik programu napr krmeni, ruzne druhy vln,(pokud mozno spojeni s telefonem, upozorneni sms na vysokou teplotu, automaticke spinani vetraku, vypnuti prvniho okruhu svetel v pripadu neuchlazeni, atd atd... mi přijde docela slušný sousto
Jo a jestli existujou nějaký stránky? Já ti ani nevim
http://www.google.cz/#hl=cs&cp=19&gs_id ... 08&bih=832
To máš studium na xxx dlouhejch zimních večerů.
- blackchicken
Co se pixly tyce, jeste jsme ji o tretinu zkratil a udelal tim vlastne strisku z horni poloviny, nelibili se mi ty vystouply potiky. Vnitrek je pohoda, sak tam nic neni a rozmerove to sedne akorat, nic nikde neni nasilu samo. Predni panel byl tak tak ale pro me uplne fpohode, neni to nic komplikovaneho tak si ty tri primesy pohlidam (: jinak tohle je Grotech viz priloha . Chtel jsem minimalizovat rozmery.
jeste otazecka, nasel jsem zajimavy klon pro Arduino, ma napajeni z baterii a par vylepseni. Muzes se mi na to mrknout?
klasika:
http://www.ostrovni-elektrarny.cz/index ... ch=arduino
Olimexino:
http://www.ostrovni-elektrarny.cz/index ... ch=arduino
pripojit se tam da vse pro Arduino.Jeste jednou dikec za rady
- Přílohy
-
grotech.jpg- (103.62 KiB) Staženo 96 x
- frantajetel11