HC-SDS8202 x HC-PDS8202T x DS1102E

Problémy s měřícími přístroji, detektory fyzikálních veličin, detektory kovů a další

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
mtajovsky

HC-SDS8202 x HC-PDS8202T x DS1102E

#1 Příspěvek od mtajovsky »

Možná budu vypadat jak blbec, ale co už, nemám se kde jinde zeptat a na fóru jsem taky odpověď nenašel. Přemýšlím nad novou hračkou k Vánocům a moje oko spočinulo v GM na vitrínce s digi osciloskopy. Uvažuji o třech modelech v nadpisu:
HC-SDS8202
HC-PDS8202T
DS1102E

Moje otázky:
- je mezi Rigolem a OWONem velký rozdíl? Mohl někdo porovnat? OWON mě připadá jako horší (Čína).
Nemám si kde na digi oscil sáhnout ani se kde zeptat a proto 2 možná hloupé otázky (zatím jsem měl jen analogové přístroje):
- existuje u těchto přístrojů funkce analogická dvojité časovce?
- jak je to s rychlostí zobrazení průběhu na vstupu. U analogu je zobrazení v reálném čase. Co tady, když na vstup připojím něco, za jak dlouho uvidím průběh na obrazovce?

Předem děkuji za odpovědi a omlouvám se, jestli jsou otázky nad únosnou míru lamovské :)
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Habesan »

Obojí je čína...

Zpoždění je nešvar všech digitálů, u lacinějších je to horší. Takový Tektronix TDS1002B má zpoždění asi tři sekundy.
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
workhard
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od workhard »

A co tohle?
http://sn.aukro.cz/voltcraft-dso-4022-o ... 63703.html

Stačilo by to na takové to domácí žvýkání?
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
Atlan

#4 Příspěvek od Atlan »

nestacilo..... pri 25MHz tam uz budes ma 3 bodky a nie priebeh.... vzorkovanie tiez nic moc RIGOL 1052 za 300E novy... ale tiez len 50Mhz ale da sa teoreticky upravit na viac len potom sa z toho moze stat kukatko.

Ja som si kipil rigol1052 a som maximalne spokojny teda za tu cenu a pred 2 rokmi.... (samozrejme bol by som rad keby bol do 100Mhz a viac ale v tedy bola cena inde)
Andrea

#5 Příspěvek od Andrea »

Atlan píše:nestacilo..... pri 25MHz tam uz budes ma 3 bodky

Na to jsi přišel jak?
PavelFF

#6 Příspěvek od PavelFF »

Nevím přesně, co myslíš dvojitou časovkou - takové serepetičky a vizuální efekty jako u analogu jsem v návodech k tvým vybraným digitálům nenašel.

Mají funkci nazývanou jednou "Delayed scan" a podruhé"Window Expansion" , ale píšou tam slovensky že:"Casovú základnu “Delayed Scan” nemôžeme nastavit pomalšie ako je hlavná casová základna."

Je to takový detailní výřez z průběhu, který se dá zobrazit u Rigolu v jednom okně a u Ovonu v novém okně. Ale to sis asi taky našel.

Musím s hanbou přiznat, že jsem se bez zpožděné časovky docela dobře obešel, i když ji můj nynější osciloskop má. První moje osciloskopy z CCCP ji neměly a teď už mi nechybí. Které průběhy jsou vhodné pro využití dvojité časovky?
Přílohy
Dealyed scan .jpg
(71.25 KiB) Staženo 129 x
mtajovsky

#7 Příspěvek od mtajovsky »

Díky za reakce. S tou dvojitou časovkou jsem myslel to, že se v určitém bodě na obrazovce přepne rychlost přeběhu paprsku na třeba 10x větší. U digi by to znamenalo 10x rychlejší vzorkování. I starý BM464 to uměl v obou kanálech. Takže jsem například mohl u spínacího tranzistoru zavést na jeden kanál ub a na druhý uc a kontrolovat dobu vypnutí řádově 0.5us, i když opakovací frekvence byla okolo 5 kHz. To mi potom pomohlo odhalit, kde jsou časová zpoždění a proč převodník u/f nechodí lineárně do vyšších frekvencí. Mohl bych takovou úlohu udělat u digitálního osciloskopu?
PavelFF

#8 Příspěvek od PavelFF »

V jiném vlákně čtu, že osciloskop se 2GS/s už je doma(?) Je?

No a co ta zpožděná časovka? Chodí tak hezky jako na BM566? :)

Jinak z těch tří nabídek bych si ho vybral taky - pro tu dvojnásobnou rychlost. Vzorků za sekundu není nikdy dost.
mtajovsky

#9 Příspěvek od mtajovsky »

Jo, je už doma. Zpožděná časovka není, řeší se to jinými prostředky. Moc jsem si s ním kvůli nemoci zatím nepohrál.
Odpovědět

Zpět na „Měřící přístroje, detektory fyzikálních veličin“