Philips DVDR3480/58_"NO SIGL"

Poruchy, opravy, tipy, triky, servisní menu

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Deather

Philips DVDR3480/58_"NO SIGL"

#1 Příspěvek od Deather »

Zdravím,
dostal sa mi do rúk tento DVD rekordér. Nešiel vôbec zapnúť. Zdroj bol ok. Odpálené boli poistky na hlavnej doske a zrejme MOSFET tranzistor SMD s označením "TJ". Ten som, žiaľ nezistil aký má byť, tak som ho premostil diódou STPS2L30. Rekordér nabehol, no pri štarte a načítaní DVD mechaniky na displayi napíše "no 519L" čo sa asi dá preložiť ako "no sigL". Vie niekto čo to znamená? Je to ok?Prehrávač som nemal k ničomu pripojený, tak že by to detekovalo že nie je žiaden signál na SCART? Píše to len pri štarte.
Díky moc za rady a nakopnutie. :wink:
Naposledy upravil(a) Deather dne 07 pro 2011, 10:02, celkem upraveno 1 x.
keemo

#2 Příspěvek od keemo »

No signal- moze to byt z anteny,zo scartu,neviem ake vstupy to ma...
Deather

#3 Příspěvek od Deather »

Tak má to aj vstup pre TV signál, potom 2x SCART (AUX I/O a TOTV-VO).
Teda je možné že to hľadá pripojené signály?
JirkaCZ

#4 Příspěvek od JirkaCZ »

no ahoj, tenhle rekordér mám doma, minulej tejden se lehce zbláznil tak jsem ho rozebral a zistil jsem vybouchlej kondík 10V 3300uF po výměně jede rekordér zase jako nový.

to NO SIGNAL je signál z antény :)
Deather

#5 Příspěvek od Deather »

Nazdar, v tom čo som mal ja, bol aj problém v tom magnete, ktorý pritlačí DVD médium. Bol príliš silný, lebo keď si dal EJECT, tak mal problém. Po rozobratí som zistil, že tam bola ešte vložená jedna podložka okrem magnetu. Bez nej to ide parádne.
Heh, nikdy som nemal player, ktorý takto detekoval anténny signál. Ale to asi preto že je to rekordér.
JirkaCZ

#6 Příspěvek od JirkaCZ »

Jojo je to proto že je to rekordér. Klasický DVD přehrávač přeci nemá anténní vstup.

Jináč stim že ti nechtěl vyjet šuplík tak to je spíše vytahaným řemínkem co jde od motorku do takové menší převodovečky :D která právě pohání výsuv toho šuplíku :) Jak je řemínek vytahaný tak prokluzuje a už nemá sílu odtrhnout právě ten magnet. Většinou když do takovýhle mechaniky dáš disk tak sním to vyjede vždycky vpohodě přeci jen ten disk má nějakou tloušťku ale prázdná mechanika ne a ne otevřít se :)
Odpovědět

Zpět na „DVD, VHS, SAT “