Zasunutí karty do sat. přijímače, může se poškodit?

Poruchy, opravy, tipy, triky, servisní menu

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Brozicek

Zasunutí karty do sat. přijímače, může se poškodit?

#1 Příspěvek od Brozicek »

Možná se to tady řešilo. Já jsem zkusil několik klíčových slov na to téma a nic kloudného mi v "Hledání" nevypadlo. Tak si dovoluji zeptat.
Když dávám nebo vyndávám kartu ze slotu přijímače (s integrovaným dekodérem nebo CA modulem), musí být přijímač:
1. Měl by být úplně vypnutý, aby karta zaručeně nepoškodila.
2. Stačí aby byl ve Standby a tím už nemůže dojít k poškození karty.
3. Kartu mohu vkládat nebo vyndávat v zapnutém stavu, protože kontakty na kartě jsou uspořádány a případně chráněny tak , aby se karta nepoškodila.
V třetím případě bych připustil, že SW přijímače nemusí na vsunutí správně reagovat, ale jde mi jen o nebezpečí poškození (zničení) karty.
Myslím, že existuje určitá podobnost mezi dekódovací a čipovou platební kartou, ale u platební karty se tento problém neřeší. U dekódovacích karet jsem slyšel hodně pivních názorů na ten problém. Zajímá mne kvalifikovaná technická odpověď od toho, kdo to už někde nastudoval, nebo pracuje v oboru.
Dík.
Naposledy upravil(a) Brozicek dne 15 pro 2011, 12:37, celkem upraveno 1 x.
FRANSIMOR
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od FRANSIMOR »

Občas se mne stalo,že po přepnutí na jiný program mne to napsalo,že nemám oprávnění sledovat....Po vyjmutí a zasunutí karty jse to chytlo a program naskočil.Takže to nevadí(můj názor).Ale asi by se měla karta vkládat a vytahovat při vypnutém příjmači.
fero7

#3 Příspěvek od fero7 »

Castym vyberanim a manipulaciou sa obcas karta zablokuje, najma s prijimacmi bez certifikovanej citacky. Ale staci restart karty a ide dalej.
Este sa mi karta takto nikdy neposkodila.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od ZdenekHQ »

Každopádně ve čtečce je dorazový rozpínací kontakt, který se má spojit dřív, než karta sjede z nožů/kontaktů. Jak to ošetří SW přijímače, to je věc druhá.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
DELONG

#5 Příspěvek od DELONG »

V návode na používanie dekódovacieho modulu do CI píšu Dekódovací modul vkladajte a vyťahujte iba pri vypnutom zariadení!.
To isté je aj pri vložení karty.
Hardwér to niekedy prežije a softwéru sa to tiež nepáči :lol: . Tak radšej OFF :wink: .
FRANSIMOR
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od FRANSIMOR »

A propo.Proč příjmač píše : Vložte kartu prosím....Čekejte prosím....To platí o kartě.To byl dotaz..U modulu to je asi trošku někde jinde. :wink:
DELONG

#7 Příspěvek od DELONG »

Karta je možno ošetrená softwerovo niečo ako USB zariadenie "Teraz môžete bezpečne hardwér odstrániť " :wink:
kassquit

#8 Příspěvek od kassquit »

Myslim ze kazda spotrebna elektronika by mala byt konstruovana tak, aby sa nedala nejakym takymto hlupym sposobom pokazit. Pri dnesnej urovni pokazit nieco neodbornou manipulaciou na celnom paneli, to by bolo dost ubohe zariadenie.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od ZdenekHQ »

U té karty je v podstatě jediný kritický okamžik - když se provádí zápis do paměti, protože čtečka odpojí napájení. Ale pokud to někdo doslova nevytrhne, tak by to měla stihnout.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
MaTTo

#10 Příspěvek od MaTTo »

DELONG píše:Hardwér to niekedy prežije a softwéru sa to tiež nepáči :lol: . Tak radšej OFF :wink: .

Niekedy prezije ? To by ma strasne zaujimal dôvod ze kedy to HW neprezije . V sucastnosti uz je HW tak vyrabany ze proste musia vyrobcovia pocitat stym ze ked sa to da kedykolvek vybrat a znovu vlozit tak niekto to spravi a nebudu riskovat ze co sa stym stane .
Ja karty bezne vkladam do zapnutych prijimacov pri montazach skylinku , proste naladim, nastavim si CT1, strcim novu kartu, pockam na zapisy a vybavena vec, a rovnako nieje problem kartu vybrat a znovu vlozit, este som ziadny problem nikdy s tymto nemal .
A mam taky pocit ze aj samotny skylink mal niekde napisane ze vlozte kartu do prijimaca zapnuteho na programe CT1 a pockajte na zapisy .
A taktiez ked volas na infolinku ze ti nejaky program nejde tak bezproblemov ti povedia ze vyberte a vlozte kartu pri zapnutom prijimaci takze si myslim ze STB a karte je to uplne jedno a zapisy tam chodia tak raz mesacne takze pravdepodobnost ze pocas zapisovania na kartu to niekto vyberie je miziva .
A taktiez niektore prijimace ked maju problem s citanim karty tak po zapnuti zobrazia hlasku vyberte a vlozte kartu znovu a teda chvalabohu to aj pomoze ale proste uplne bezne pri zapnutom STB .
Doing service for those who do .
Notes : ThinkPad T420 + ThinkPad X220 .
We make the tools, you make them do .
Odpovědět

Zpět na „DVD, VHS, SAT “