Jak odstranit napěťové špičky v síti 230V
Moderátor: Moderátoři
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Potřebuješ síťový (EMI) filtr - vykuchej nějakej PC zdroj a dej to do serie se síťovým přívodem, nejlépe dva za sebe. Pokud to nepomůže, šíří se to jinudy. Napřed to všechno rozpoj a pomalu přidávej komponenty a sleduj změny.
Na obrázku - vlevo síť, vpravo spotřebič.
- Přílohy
-
EMI_FILTR.png- (8.24 KiB) Staženo 243 x
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- tomasjedno
showlee píše:Tak jsem si koupil toto ... zapojil jsem do toho repraky a stale jsem slysel lupnuti.K lednicce jsem zatim nic nedal.
Za prvé přepěťová ochrana chrání citlivou elektroniku před poškozením. Úplné odstranění lupanců chce ještě něco navíc (viz předchozí příspěvek).
Za druhé, nejúčinnější je potlačit ty poruchy hned u jejich zdroje.
A za třetí, uvedený výrobek považuji za nejpodřadnější šunt. Má to vůbec nějaké parametry? (kromě délky šňůry a počtu zásuvek)
Jestli popis odpovida realite??Pisu to co vidim a slysim.
Vzdy kdyz se vypne/zapne lednicka slysim v reprakach lupnuti.
Jiz z predchozi diskuze vim od pana Hilla ze lednicka je ok, je to zpusobeny velkou impenaci v siti.Poradili mi at poutahuju svorkovnice.To problem zmirnilo ale neodstranilo.Musel bych nejspis jeste do rozvodu na chodbe ale tam ja uz nemuzu.
El.spotřebiče jako jsou televizory,počítače,mixéry,fény,vysavače,vrtačky mají odrušovací prvky.Jsou to filtry v podobě LC obvodu...
Podle toho co pises by ten filtr v sobe mel mit i subofer, nemelo by byt nic slyset, ta spicka by se vubec nemela dostat do repraku.
Ohrozujou ty lupance vubec ty repraky?Jsou to klasicky repraky 5+1 k pocitaci.Dal tu pak mam gramofony s mix pultem, jestli maj v sobe ty filtry tak by se jim nemelo nic stat.