old radio Philips 471A

Sháníte nebo nabízíte nějaký návod, schéma, manuál, katalogový list (datasheet) ?

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
hafca

old radio Philips 471A

#1 Příspěvek od hafca »

Nemá někdo schema zapojení? Marně ho hledám na netu. Měl bych to oživit, ale nejde konec, mám pocit, že v tom někdo úřadoval a nechci to domršit ještě víc.

Dík hafca
Dikobraz

#2 Příspěvek od Dikobraz »

zkus tady:http://www.radiojournal.cz/schemata.htm
hafca

#3 Příspěvek od hafca »

Tu adresu znám, bohužel to tam není. Mám snad i všechny "Kotky" a v nich taky není, ale i tak dík za snahu.
Hill
Administrátor

#4 Příspěvek od Hill »

No tak, když máš Kottky, tak z nich vidíš, že zapojení Philipsů i ostatních rádií bývala poměrně často shodná, nebo aspoň podobná. Nějaké dohledání stejného zapojení podle součástek by nepomohlo?
Oldradio
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Oldradio »

Dal jsem schema na upload
hafca

#6 Příspěvek od hafca »

Dík za schéme, ale vypadá to, že dělali víc modifikací. To moje má na konci 4654, první je EF6, druhou už jsem nepřečetl a magické oko snad odpovídá.
Hifista

#7 Příspěvek od Hifista »

Ta 4654 na konci je naprostá blbost jelikož jde o elektronku pro výkonové zesilovače a v radiopřijímačích se nepoužívala. Pokud ji někdo použil, musel by měnit síťové a výstupní trafo, jelikož má zcela jiné parametry než původní koncová elektronka EBL1. Dále by bylo nutno něčím nahradit i detekční diody z EBL. Rovněž EF6 v tomto rádiu původně není, ledaže by ji tam někdo při přestavbě dal jako budící pro onu 4654. Originální osazení je EK2, EF9, EBL1, EM1, AZ1. Přístroj se vyráběl i v univerzální verzi s osazením EK2, EF9 CBL1, CY1, C1,C9 s označením 470U.
Oldradio
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Oldradio »

Tu 4654 tam dal někdo asi jen proto, aby to vypadalo, že tam nějaká elektronka je, na první pohled vypadají stejně, ale už na ten druhý....
Sežeň si lampy podle schematu, jiná možnost není. Maximálně je můžeš nahradit EBL21 a EF22, nebo EL84 a diodama, ale žádný přesoklovávání rádia, pěkně udělat redukce patic.
hafca

#9 Příspěvek od hafca »

Tak to vypadá, že z původního osazení je správně jen AZ1, EF9 a to oko. Jinak je tam bůhvíco. Je hodně zbědované, vracím to zpět.
Dík všem zůčastněným za pomoc hafca
Odpovědět

Zpět na „Návody, schémata, manuály, literatura, katalogové listy (pouze pro registrované)“