Dobrý den, postavil jsem nejdřív tento zdroj ze schématu na hw.cz, které jak sem poté zjistil nefungovalo prakticky nikomu, takže jsem to celé přestavil na regulaci podle datasheetu LM317
Kód: Vybrat vše
http://www.ti.com/lit/ds/symlink/lm117.pdf
podle schématu s OZ na straně 18 (akorát jsem všechny kondy 75pF prohodil za 100pF, jelikož jsem žádné takové nesehnal). Regulace napětí funguje normálně. Ale regulace proudu funguje jenom v rámci 0-2,7A (zhruba), ve zkratu zhruba 3A a při tomto proudu, kdy mám poťák na proud vytočený na max. mi bliká dioda omezení proudu (svítit má když omezuje proud)(svítí jen když je alespoň trochu vytočený, když omezuje proud). Navíc při regulaci vychází z trandu MJ4502 nepříjemný zvuk, který zvedá frekvenci spolu se snižováním (regulováním) proudu. Nesymetrické napájení operáku jsem připnul na výstup zdroje a symetrické je přes stabilizátor 7906 (všechno na společné zemi). Nějaké rady? Výstup mám trvale pod zátěží 5mA a více (235ohm) tak jak se doporučuje pod schématem a při testování jsem navíc pracoval se zátěží 6R.