Domácí telefon Tesla, připojení sirénky
Moderátor: Moderátoři
Jinak jsem pokročil, mám samozřejě hotovo.. Nakonec jsem použil L7809 (šuplatové zásoby), zapojení jsem provedl dle origo datasheedu ST, usměrnovač jsem použil do 1A, filtraci 1000uF/16V. dokonce i kondíky jsem poskládal, ten 330 nano jsem musel složit ze 3
Původně jsem uvažoval o tom, že bych ten stabilizátor dal do toho telefonu a ven táhnul už SS protože v tom telefonu je dost místa.. Nakonec jsem si to rozmyslel, například proto, že chci na ten kabel co bude pár cm mezi sirenkou a telfonem dát 🤐 Zap/Vyp, kdyby zas napadlo někoho cizího zvonit jen tak pro nic za nic- - ve stylu(například) tím že se opře na několik minut o tl u hl. dveří.., ze srandy, nebo co já vím.... A taky když se to vypne, tak aby neběžel ten stabilizátor, příp. i z důvodu aby šel vypnout ten stab. v příp. poruchy..
Ještě se nemohu rozhodnout (jestli mě můžete pomoci při rozhodování) Buďto ten původní bzučák něják inteligetně odštípnu (aby to šlo v příp. potřeby zase spájet) a dám tam čokoládu a připojím na to tu sirénku (Nechce se mě to pájet, jedu tam na štědrej den a chci to udělat, ale nechci zasmradit byt pájením).. Anebo tam nechám bzučák připojený a připojím ještě k němu tu sirénku, pak by se tím 🤐 vypínala a zapínala pouze sirénka, a bzučák by běžel tak i tak.. Jde mi o to, co je praktičtější funkčně a ne o to, co dá okousek více nebo méně práce..Nicméně nevím aby to obojí utáhlo..
J
A kutilmile - nelituju tě
- Artaban001
http://www.datasheetcatalog.org/datasheet2/4/08eku30t2272u3ryayxusy89tkpy.pdf
Tesla dělala nějakou tu náhradu - za Boha nevím název.
Nevýhodou je, že začíná vyzvánět až od nějakých 18V. Proto jsem použil zdvojovač z 8V (zvonkový trafo dává na prázdno o něco víc, než 8V)