Výber mikrovlnky

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Duvsan

Výber mikrovlnky

#1 Příspěvek od Duvsan »

Chcem kúpiť novú mikrovlnku. Základné funkcie, otočné koliečko pre nastavenie doby ohrevu a displej, kt. ukáže tú dobu. Problém je v tom, že by som rád takú rúru, kde magnetron nežiari z boku, ale zhora (cez vlnovod). Sľubujem si od toho rovnomernejší ohrev jedla. Navštívil som Planeo, Tesco, Okay, Datart, Nay; neuspel som. Viete niekto, kde takú majú? Ď
Inak, pekné Vianoce a V. sviatky.
zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od zdenoeddie »

Whirlpool jeden cas robil uvlnky, ktore mali 2 magnetrony a jedlo sa ohrievalo z lavej aj pravej strany.... Z vrchu neviem o ziadnej co by mala vyvedeny vlnovod, obycajne sa tam nachadza gril.
fredis

#3 Příspěvek od fredis »

No mám Whirlpoolku, ale sterší. Ta má 2 vlnovody. Jeden u vrchu a druhý dole. Oba na jedné straně. Seshora jsem taky neviděl...
Duvsan

#4 Příspěvek od Duvsan »

Jednu takú staršiu som rozobral. Na boku mala magnetron, z neho viedol kanálik po vrchu a zhruba v strede šírky bol "výstup". Asi som ju nemal zlikvidovať a mal som do nej prehádzať ústrojenstvo...
workhard
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od workhard »

Twe to je zase téma. Takže mam mikrovlnku Daewoo asi za litr z teska, magnetron žiari z boku a má to čéče otočnej talíř, takže jídlo se prohřeje víceméně rovnoměrně. Pouze při větší porci se stává, že uprostřed je to chladnější, což se hravě vyřeší promícháním pokrmu na talíři. A nebo to tam nechám chvilku poležet, když to cinkne. Jinak šťastný a veselý... :-) Jo a nemá to žádnej displej, jenom takový minutky, který natáhnu na 4 minuty a je to OK.... :-)
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od CZJKP1 »

Já používám EMS 2020 elektrolux, našel jsem ji vyhoženou, opravil a jede jak nová
BOBOBO

#7 Příspěvek od BOBOBO »

Jsou sice jako svátky , ale viděl jsi někdy dušane mikrowelle uvnitř ? To nejsi schopen úvahy , jak by asi ta mikrowelle vypadala s magnetronem navrchu ? Viděl jsi někdy magnetron ? Na co myslíš , že jsou tam ta žebra na boku ? Co si myslíš , že se děje s teplem vzniklým v magnetronu po okamžitém ukončení činnosti ?
ohryzek36

#8 Příspěvek od ohryzek36 »

Ta mikrovlnka s přívodem záření shora by měla (po technické stránce) vypadat nějak takto (viz nákres) , ten vířič vln by se měl otáčet tahem vzduchu z větřáku (cca 50 otáček za minutu) a nějak rozhazovat ty mikrovlny (nevím, jak přesně), bývá to i v kombinaci s otočným talířem, někdy jdou mikrovlny dokonce zespodu.

P.S: Sice je pravda, že jsem to už někde viděl, ale fakt nevím, která z mikrovlnek to měla - tak s tím asi moc nepomůžu.
Přílohy
MW.GIF
(21.54 KiB) Staženo 145 x
Duvsan

#9 Příspěvek od Duvsan »

Ohryzek, bingo. Až na to, že ventilátor bol zo zadu, ale to je detail. Mikrovlnných rúr som rozobral niekoľko, niektoré i opravil. Skúsenosť mi hovorí, že výstup z boku znamená nápor na kraj taniera a len vďaka tomu, že sa ten tanier otáča, je teplý celý obvod, ako popísal "ručne pracujúci" (workhand). BOBOBO, pozri si ešte raz moje dva príspevky. No a kolečko a displej kvôli pohodlnosti. Ono ten cengáčik sa zvykne zodrať a vypína skôr, než cinkne. A tiež je problém to nastaviť "akurát". Naviac je to požiadavka gazdinej. Hoši, kto o takej viete, prosím, dajte tip. Ď
rnbw

#10 Příspěvek od rnbw »

Ja mam nejaku Siemens. Nema otocny tanier - neviem, ako je to vyriesene, lebo som nemal dovod ju rozoberat.
Andrea

#11 Příspěvek od Andrea »

Já mám starou Moulinexku, ta má ten vířič, ale neozařuje ho to shora ale zboku. Na tom obrázku je to nakreslené divně, ten vířič ty mikrovlny jen odráží, určitě je nevyzařuje, jak je to nakreslené.

Edit: Takhle to vypadá nad falešným stropem, vpravo je kapsa s magnetronem.
Přílohy
viric_mw.jpg
(57.79 KiB) Staženo 139 x
MATYCH

#12 Příspěvek od MATYCH »

Měl jsem ruskou Elektroniku koupenou v kasárnách ve Frenštátě,měla přívod
MV z boku také přes ten vířič vln nahoře poháněný řemínkem od ventilátoru magnetronu. Startovala se tlačítkem,časovač měla mechanický ,celá z nerezu,dveře tlakový odlitek z hliníku.Váha cca 20kg.Bez talíře.
M.
Duvsan

#13 Příspěvek od Duvsan »

Mám dojem, že som sa s niečím takým stretol. Tuším som sa čudoval, čo tam tá vrtuľa má za význam. Už len niečo také nájsť.
Artaban001

#14 Příspěvek od Artaban001 »

Ještě máme někde schovanýho Samsunga z 90-tých let. Mikrovlny tomu lezly shora, vířič to nemělo a otočnej talíř taky ne. Vlnovod byl takový, že jedna stěna byla přímo plech té vnitřní skříně a nahoře to bylo vyůstěný pod teflonovým krytem. Skrzevá jednu malou dírku v tom vlnovodu bylo vidět přímo ten průsvitný dekl..

Každopádně střeva ruský mikrovlnky bych rád viděl.
zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od zdenoeddie »

Minimalne trafo z ruskej uvlnky sa mi niekde doma vala... C jadro, velke asi ako 3 klasicke MOTy. Uff.
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“