Hriankovač - upálený odporový drôt

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
jogo

Hriankovač - upálený odporový drôt

#1 Příspěvek od jogo »

Zdravím, veľmi nerád by som tento hriankovač vyhodil, dá sa toto opraviť bez špeciálneho vybavenia?
Přílohy
Náhľad.JPG
(157.45 KiB) Staženo 217 x
Upálený drôt.JPG
(148.89 KiB) Staženo 193 x
Lukar

#2 Příspěvek od Lukar »

V čase prvních toasteru jsem to spojoval vnitřkem malé čokoládky. Byla to stejně provizorka, po čase se R drát upálil kousek dál. Dnes to letí na SD
Killroy
Moderátor

#3 Příspěvek od Killroy »

Jednou jsem to celkem úspěšně opravil pomocí kousku tenké měděné trubičky, do které jsem navlekl oba ty konce a poté rozklepal. Drželo to dost dlouho.

.
Na SZ a maily od uživatelů se žádným přínosem pro toto fórum zásadně neodpovídám a mažu je bez přečtení…
EKKAR

#4 Příspěvek od EKKAR »

U všech těchto plastových šmejdů je nejrychlejší oprava odložením ve Sběrným Dvoře...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
jogo

#5 Příspěvek od jogo »

Má pre mňa cenu práve tento model..
Bodové spoje bude potrebné asi rozpíliť, tam potom už vystačí čokoládka a prepojovací drôt? alebo sa to rieši inak?
procesor

#6 Příspěvek od procesor »

Stačí to rozobrať, odvŕtať ten nit, pod ktorým odhorel odporový vodič. upraviť sľudovú dosku, aby ten odporový vytvoril "očko", opäť znitovať aj s obidvomi vodičmi....a po tejto operácii sa uvidí, či to pokračuje dokončením, alebo cestou do ZD (SD).
Totiž ten "sľudový" materiál je dosť krehký a treba s ním jemnejšie ako s maľovaným vajcom :D.
Z tých doštičiek občas vyrežem do mikrovlnky ten dekel na vlnovod.
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“