Feritove E

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Filda

Feritove E

#1 Příspěvek od Filda »

Ahoj .......... v jednom zařízení potřebuju trafko s jádrem z 2. feritových E. Našel jsem jedno co je nejblíž daným rozměrům ale prostřední výběžek u každého E je zkrácený o 0.5mm ........ po složení je tedy v prostřed mezera 1mm ........ jak hodně velký to má vliv na funkci? Slyšel jsem že se tím zvýší přenos ale nejsem si jistý ........... dík za odpovědi :wink:
WLAB

Re: Feritove E

#2 Příspěvek od WLAB »

Filda píše:Ahoj .......... v jednom zařízení potřebuju trafko s jádrem z 2. feritových E. Našel jsem jedno co je nejblíž daným rozměrům ale prostřední výběžek u každého E je zkrácený o 0.5mm ........ po složení je tedy v prostřed mezera 1mm ........ jak hodně velký to má vliv na funkci? Slyšel jsem že se tím zvýší přenos ale nejsem si jistý ........... dík za odpovědi :wink:

Ufff, co na to rici. Parametry toho transformatoru by tam mely byt predepsany, a to vcetne vlastnosti toho jadra nebo jeho typu..... Mezera je velice podstatna, dokonce podstatnejsi nez rozmerova podobnost. Mezera napr. znatelne snizuje indukcnost, take vsak znatelne zvysuje energii, kterou lze do takovehoto magnetickeho obvodu ulozit (pri zachovani pracovnich hodnot magnetickych velicin pouziteho magnetickeho materialu).... Vsechno zalezi na konkretni aplikaci, napr. do blokujiciho menice je jadro bez mezery de facto nepouzitelne.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“